BOŽIĆ I LJUBAV: Evo šta NIKAKO ne smete da radite, ako ste u vezi ili u braku

Na današnji dan moguće je da na videlo izađe ljubavna kriza, zato ne smete da pokleknete i uradite nešto zbog čega ćete žaliti. Zapamtite: Kako danas volite - voleće vas doveka!

Tokom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića svi smo usmereni na svoje najbliže. Nažalost, pojedini parovi baš ovih dana mogu da sitnim zamerkama i krupnijim raspravama unište ljubav koju su godinama gradili. Evo kako da sprečite da se i vama to ne desi.

Ne pravite se da vam nije stalo do praznika

Nemojte da se pravite da vam nije stalo do Božića. Nemojte da tvrdite da praznici nisu velika stvar i silom ih bojkotujete. Nemojte da se tako ponašate, jer ako je voljenoj osobi važno da slavi, može da se naljuti na vas i krene da vas zanemaruje, što će vas sigurno razbesneti.

Nezahvalnost je veoma ružna osobina

Partner vam je kupio poklon? Ispravan i primeren odgovor je: “Hvala!”. Nemojte da budete jedna od onih osoba kojima je dobro raspoloženje uslovljeno poklonom. Ne smete da zaboravite da se uvek daruje od srca, posebno za Božić, kada nije sve usmereno na sam poklon, već na znak pažnje koji primate od voljene osobe. Bila to kuhinjska krpa ili skupi parfem, reagujte sa podjednakim oduševljenjem.

Bez “prljavog veša”

Svi mi imamo svoju prošlost. Praznici znaju da probude emocije i onda se obično zaglavimo u prošlosti i kod starih problema za koje smo verovali da su odavno razrešeni. Zato, nemojte da spominjete neke ranije situacije. Razgovarajte o budućnosti, o onome što vas čeka u sledećoj godini.

Ne kupujte poklone sa skrivenom porukom

Poslednjih pola godine voljena osoba vam je napominjala da trebalo da smršate? Kako biste se osećali da vas ispod jelke sačeka godišnja članarina za teretanu ili poklon vaučer za liposukciju? Grozno, je l’ da? Nemojte ni vi to da radite.

Ne kritikujte hranu

Možda ne volite kuhinju majke svog partnera ili partnerke, ali u praznično vreme je nekako svarite i, pritom, držite jezik za zubima. Ako krenete da prigovarate, morate da znate da u toj borbi nema pobednika.

Ne raskidajte za Božić

Milion je razloga da ne povučete ovaj sebični potez. Niko ne želi da je sam za praznike. Zato, suzdržite se i sačekajte neki drugi dan. Uostalom, što ne biste pokušali da poradite na problemima i zadržite ljubav koju već imate?

I zapamtite: Kako danas radite – radićete cele godine, a kako danas volite – voleće vas doveka!

(Telegraf.rs)

Share this article