Ispovest Slađane iz Subotice: Posle 20 godina braka i 4 dece saznala sam njegovu najmračniju tajnu

Posle dvadeset godina braka i četvoro dece, suprug joj je rekao da je gej. Kaže da je znao da je homoseksualac još od tinejdžerskih dana, i da je tad "eksperimentisao", ali je ipak odlučio da to ignoriše i bude u heteroseksualnim vezama.

- Kaže da je planirao da ovo čuva kao tajnu. Imala sam 22 godine kad smo se upoznali i bila sam naivna. On je bio moj prvi i jedini partner i mislila sam da imamo divnu vezu. Uvek je bio brižan. Moj najbolji prijatelj...

 

Međutim, sad se osećam izdano, kao da su sve ove godine bile laž i da su svi znali osim mene. Sad sam vrlo ljuta i ne mogu da budem u istoj sobi s njim. Kako sam mogla da budem ovako slepa? I kako da ovo sklonim sa strane kako bismo mogli da nastavimo da se posvećujemo našoj deci? - pita nas Slađana V. iz Subotice.

Tuga, briga, Uteha, Tešiti, Zabrinutost, Depresija, Plač, Suze, zagrljaj, Ljubav, Brak, Tamabepa, Bolest, Pregled, Ordinacija, Lekar, Čekaonica, Strah, Zagrljaj, TAMABEPA

 *Foto-ilustracija: Profimedia

Odgovor: Ovo mora da vam je bio šok, i normalno je da ste osećate besno i izdano.

Kad prolazimo kroz bilo kakav vid izdaje, osećamo se kao da nam se celokupna realnost uzdrmala i nesigurni smo da verujemo bilo kojoj osobi. Normalno je da sebi postavite pitanja: "Kako nisam odavno shvatila?" ili "Kako sam mogla da budem ovoliko glupa?", itd. Možda i razmišljate o tome kako biste se postavili da možete da vratite vreme unazad.

Uz bes i povređenost, obično ide i osećanje posramljenosti - zašto se ovo baš meni dešava, šta drugi ljudi misle o ovome...

 

Niste vi krivi što ovo niste shvatili na vreme. Nije bila vaša odgovornost. Uvek želimo da verujemo ljudima kad smo zaljubljeni. Divno je što ste uopšte voleli i verovali u tu ljubav.

Cela situacija ne mora da znači da niste imali dobru vezu. Kao što ste rekli, bio je brižan i vaš najbolji prijatelj. Verujemo da ste imali iskonsku sponu i ljubav, čim ste toliko dugo ostali zajedno.

Zabrinuta žena, briga, problem glavobolja

 *Foto - Ilustracija: Profimedia

Ne morate da se ograđujete od svojih emocija kako biste bili tu za svoju decu. Dopustite sebi da osećate jer imate svako pravo. Nemojte ih gomilati, već pokušajte da ih se na određeni način rastosiljate. To će biti spor proces, ali time što ćete dopustiti sebi da osećate, ove emocije će se preinačiti u nešto pozitivnije.

Emocije same po sebi nisu problem, već kako ih izražavate ili šta govorite pred decom. Ovde pazite jer vaše reči mogu imati veliki uticaj na vašu decu koja treba da imaju najbolji mogući odnos sa oba roditelja. Neka vam ovo bude cilj.

Treba da se brinete i o sebi. Porazgovarajte sa prijateljima. Budite nežni prema sebi koliko god možete. U redu je što ne možete da budete u istoj sobi s njim. Ako niste u stanju da razovarate uživo, komunicirajte o vašoj deci i porukom ako treba. Mislimo da vaš muž ovo nije uradio kako bi vas povredio, već je mislio da zauvek može ignorisati svoje emocije i želje. Naše društvo je učinilo tako da istopolne veze budu marginalizovane, pa ih je nekad teško priznati i iskazati.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article