ISPROBAJTE Zašto treba da stavite vlažnu maramicu u mašinu za veš?

Trik koji nije skup, a svakoj domaćici olakšava pranje veša...

Da li se i vi mučite da očistite vlakna koja se lepe za odeću i trošite toliko vremena uklanjajući ih nakon svakog pranja iako ste oprali odeću? Srećom, za ovaj problem postoji rešenje, a trik je u običnim vlažnim maramicama.

  

Kako funkcioniše trik sa maramicom?

Uzmite nekoliko vlažnih maramica i stavite ih u mašinu zajedno sa vešom. Tokom pranja maramica će se okretati na različitim stranama i skupljati sitne dlačice kose, krzna ili vune. Tako će odeća izaći čista, a maramica će prikupiti sva neželjena vlakna koja ostanu na odeći.

PROČITAJTE JOŠ: Jeftin recept za najefikasnije dezinfekciono sredstvo: Ako redovno čistite ovih 10 stvari, nemate razloga za brigu

Kako odabrati maramice?

Uzmite u obzir nekoliko pravila za najbolji efekat: Maramica treba da bude čvršća kako se ne bi pocepala. Ne birajte maramice jake arome. Ne koristite iste maramice dva puta. Posebno su dobre antibakterijske maramice. Ne koristite više od 2-3 maramice za jedno pranje

1-vlazne-maramice-depositphotos 770

 *Ilustracija: Depositphotos

Ostali trikovi za efikasno pranje veša:

Stavite 2 tablete za pranje posuđa u mašinu za veš i pustite je praznu da radi na 60 ° C da biste je povremeno čistili od bakterija i prljavštine. Da biste povratili belinu stvari, dodajte nekoliko tableta aspirina. Stavite nekoliko kockica leda u mašinu kako biste ispravili zgužvane komade odeće. Stavite kuglu napravljenu od aluminijumske folije da izbegnete naelektrisanje odeće.

 

Share this article