IZ PRIJATELJSTVA U VEZU: Ovo su 5 dokaza da on čezne za tobom

Mišljenja o muško-ženskom prijateljstvu su podeljenja, ali u većini su oni koji ne veruju da ono postoji. Po njihovom mišljenju, postoje debeli razlozi zašto takva prijateljstva prelaze u vezu, zahvaljujući zajedničkim interesovanjima, poznanstvu iz klupe, komšiluka itd.

Razloga za muško-žensko prijateljstvo je sve manje, nažalost. Ili vam se potajno dopada ili ga zaista smatrate osobom vrednom vašeg prijateljstva.

Međutim, kako ona mogu prerasti u vezu i kako da to vi postignete? Postoji nekoliko scenarija po kojima prijateljstva, već rutinski, prelaze u vezu. Ono što treba da znate jeste to da su ona već predodređena da postanu veze, a da je za taj tranfer potreban samo jedan korak – vaš.

Prijatelji iz detinjstva

Najčešće je reč o komšijama iz ulice. Kao mali igrali ste se u pesku. Čak i tada ste primetili da vam njegovo društvo prija više i na neki drugačiji način od ostalih. U zavisnosti od toga da li su vaši životni putevi nastavili zajedničkom trasom ili se razdvojili (različite škole), moguća su dva raspleta – ili će postati vaša prva simpatija i dečko, ili će biti vaš doživotni drug kom nikada niste smeli da otkrijete svoju ljubav. Savet – ako vam se zaista sviđa, recite mu to odmah. Ako ste propustili sve savršene prilike da mu kažete, ćutite zauvek.

Prijatelji sa fakulteta

Iza muško-ženskih prijateljstava se uvek krije nešto više. Ili se on dopada vama, ili vi njemu. Situaciju je najbolje odmah razrešiti i sve otvoreno priznati, pa kud puklo. Međutim, ako nemate petlju za to, luda žurka i alkohol vam mogu pomoći. Posle jedne lude noći sa vama, prijateljstvo može prerasti u nešto više. Druga opcija je da neprimetno potencirate vaša zajednička interesovanja, da se oseća prijatno u vašem društvu, jednostavno da postanete njegova potreba.

Prijatelji za plakanje na ramenu

On je u vezi i vi ste u vezi. Prepričavanje problema iz obe veze sastavni je deo vašeg odnosa. Ova rutina poprima svakodnevne obrise sve do trenutka dok ne shvatite da vam je on postao mnogo bliži nego vaš partner. Velike su šanse da je i kod njega ista situacija. Glupo bi bilo ignorisati nešto tako očigledno. Ono što možeš uraditi jeste da nastaviš sa takvim odnosom iščekujući prvu pravu priliku da joj kažeš šta zaista osećaš.

Zajednički hobiji

Zajednička interesovanja jedan su od najvažnijih preduslova uspešne veze. Nedavno sprovedena istraživanja pokazala su da teorija o suprotnosti i privlačenju baš i ne stoji. Ako postoji nešto što vas povezuje zašto to ne bi bio dovoljan dokaz da ste stvoreni jedno za drugo. Iskoristite vaše duge razgovore i diskusije za temelj moguće uspešne veze.

On je taj

Za kraj, i vi i mi znamo da među vama postoji nešto više. Osećanja su tu, ali ne pokazuju se javno. Zbog prijateljstva, nesigurnosti, drugih ljudi... Dakle, nemojte se pitati da li on jeste ili nije \”taj\”. Jeste bez dvoumljenja. Pitanje je samo tvoje hrabrosti da li smeš to njemu, ali i sebi otvoreno da priznaš. Kada to učiniš, vaše prijateljstvo će bez i najmanje muke postati veza. Naravno, kada kažemo prijateljstvo mislimo na odnos koji traje godinama, a ne tek nedelju ili dve.

(srbijadanas.com)

Share this article