Moderne tinejdžerske sobe

Detalji su najvažniji, što znači da svom detetu morate da dozvolite da izabere otkačene zavese, lampu ili tepih. Jedna od odličnih ideja je zid sa lajsnama na koje mogu da se kače stvari

 TINEJDžERIMA je uvek potreban mir i sopstveni prostor, a pošto retko ko ima viška kvadrata, da bi usrećili mlade u “kritičnim godinama” treba biti kreativan.

Deci u pubertetu je najvažnije šta društvo misli o njima, pa je izuzetno važno da im soba bude “kul”, da mogu da zovu “ekipu” i da svi misle da je atmosfera dobra. Zbog toga treba malo uložiti ali uneti velike promene. Ne treba kupovati potpuno nov nameštaj, jer tinejdžerska faza brzo prođe i treba razmišljati da se sve stvari i narednih godina iskoriste.

Jedna od odličnih ideja koja može da reši problem i potpuno promeni izgled sobe je zid (može i ugradni orman) sa lajsnama na koje mogu da se kače stvari. Naime, zid treba da ima rebra u koja po želji mogu da se ubacuju police, po ugledu na one koje imaju u radnjama. Police mogu da se stave jedna iznad druge, a mogu i da se potpuno sklone i zakači nešto drugo. Tinejdžeri su promenljivog raspoloženja i prijaće im da svako malo menjaju izgled sobe.

Kauč ili krevet treba da bude klasičan, kako bi se uklopio i kada dete postane student. Atmosfera se stvara detaljima. Tako je, recimo, važan detalj tepih koji mora da bude moderan. Nikako ne treba kupiti neki skup, jer teško da će preživeti tinejdž fazu. Zavese, naravno, ne smeju da budu klasične, dezen mora da bude moderan i u skladu sa sobom ali i ukusom tinejdžera.

POSTERI OBAVEZNI  Zanimljiv poster, šmekerski tapet ili interesantna fotografija, trebalo bi da se nađe na zidu ili vratima, ukoliko je soba mala. Ko to ne uradi, dobiće čitav prostor izlepljen selotejpima, jer svi tinejdžeri moraju da “bulje” u zid

Radni sto uvek treba da bude blizu prozora, najklasičniji i najpraktičniji mogući. Detalji, poput lampe jarke boje učiniće da stari sto deluje kao nov.

Potrebna su i mesta za odlaganje garderobe i knjiga. To se lako postiže ormanom koji obavezno mora da ima ogledalo. Iznad ormana može da se napravi dugačka polica ili da se zatvori matiranim staklom.

Najvažniji detalj u sobi je “disko fotelja”. To nije skupa investicija, a veoma je korisna. Fotelja treba da bude zanimljivog dezena, jer će dati glavni pečat sobi.

(KutakNet)

 

Share this article