Otkriće kineskih naučnika: Osobe sa OVOM krvnom grupom su podložnije zarazi koronavirusom!

Opštepoznato je da je krvna grupa 0 pozitivna najčešća, a krvna grupa AB negativna najređa u svetskoj populaciji

Ljudi sa krvnom grupom A najviše su podložni zarazi virusom korona, dok su oni sa nultom krvnom grupom najotporniji, rezultat je istraživanja grupe kineskih naučnika koje je objavljeno na sajtu "medRxiv", prenosi Tanjug

Kineski naučnici pregledali su podatke 2.000 pacijenta iz bolnica u Vuhanu i Šenženu, uključujući više od 200 smrtonosnih slučajeva.

 

Prema njihovim podacima, među stanovnicima Vuhana njih 34 odsto ima krvnu grupu 0, 32 odsto tip A, 25 odsto B i 9 odsto AB.

Da bi došli do ovih podataka, naučnici su analizirali krv 3.700 građana Vuhana koji nisu zaraženi korona virusom, prenosi TASS.

S druge strane, najviše zaraženih stanovnika Vuhana (38 odsto) je onih sa A krvnom grupom, dok je 26,4 obolelih sa B krvnom grupom, a 25,8 odsto ima nultu krvnu grupu. Najmanje pacijenata, deset odsto, je onih sa AB krvnom grupom.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJU STE OSTAVILI NA CEDILU! Nemačka poslanica: Na primeru Srbije se vidi da nema evropske solidarnosti

Prema tome, kaže se u istraživanju, najugroženiji su oni sa krvnom grupom A, dok je među onima sa nultom grupom srazmerno najmanje obolelih od virusa COVID-19.

Da bi proverili svoju teroriju, oni su uradili kontrolno istraživanje na 398 dodatnih pacijenata iz Vuhana i Šenžena i dobili isti rezultat.

Napišite nam u komentarima kakvo je vaše mišljenje o ovom istraživanju, koja je vaša krvna grupa?

Share this article