Postoji šansa da ste IMUNI NA KORONU ako ste primili OVU VAKCINU!

Nejasno je kako vakcina povećava ćelijski imunitet

Doktori Darija Kisić-Tepavčević i epidemiolog Predrag Kon za naš portal odgovaraju na pitanja o terapiji koja se koristi u lečenju obolelih od korone, kao i o povezanosti BSG vakcine i covida-19.

PROČITAJTE JOŠ "Moramo da vas razočaramo, ali ovo je realnost": Stručnjaci otkrili ROK za povratak "normalnom životu"

Naš novinar je pitao kako izgleda terapija obolelih od korone, kao i to koji lekovi se daju zaraženima Covidom-19, a drugo pitanje našeg novinara odnosilo se na tezu da su svi koji su vakcinisani BSG vakcinom imuni na koronu.

 

- Terapijske protokole ćemo zadržati za bolnice i lekare, budite ubeđeni da su to oni protokoli koji se koriste svuda u svetu. Znamo da nemamo kauzalni lek, koji direktno deluje na ovaj virus, koristimo sve druge lekove koji imaju najbolju efektivnost, izgrađene su tačne procedure šta kada kome i u kojoj fazi i u saglasnosti su sa vodećim svetskim vodičima kada je u pitanju terapija Covida-19 - rekla je doktorka Darija Kisić-Tepavčević. 

vakcina-pixabay

 *Foto ilustracija: Pixabay

Nakon toga doktor Kon se pre svega zahvalio našoj redakciji na čestitki povodom unapređenja, a onda prokomentarisao BSG vakcinu i njen uticaj: 

- Nema sumnje da je kod te vakcinacije puno toga ostalo nejasno, kako se povećava ćelijski imunitet. To je zapažanje koje ne može da se isključi, to će dalje da se ispituje. BSG vakcina se recimo daje kod karcinoma bešike, i nikome nije jasno kako to deluje, ali deluje. Ta hipoteza će tek morati naučno da se proverava. Ove zemlje koje imaju dosta obolelih od korone, ne besežiraju se već decenijama. Mi smo svi vakcinisani hvala bogu. Deca se po rođenju odmah vakcinišu BSG-om - rekao je Predrag Kon.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

POSLUŠAJTE PREPORUKE MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE

Share this article