Smanjuje glad, ubija apetit: Domaći keks samo za one koji su na dijeti!

Veoma lako se pravi, miks je tri namirnice i što je najvažnije sprečava glad i smanjuje apetit.

 

E, ovo morate napraviti! Posebno vi koji pazite na unos slatkog ili vam ono stalno nedostaje. Priprema je jednostavna da jednostavnija ne može biti, a sastojci koje recept zahteva osim što su zdravi, odlični su i saveznici u borbi za "fit" telo. Definitivno bolje i isplativije rešenje od kupovnih energetskih pločica!

PROČITAJTE JOŠ Ovaj slatkiš jedite koliko hoćete: Maline stavila u kalup za mafine i dodala 2 sastojka! (FOTO)

Originalan recept navodi bademe, urme i suvo grožđe, gde su prva dva sastojka neka osnova, dok suvo grožđe možete zameniti nekim drugim suvim voćem.

 

Priprema: Sve tri namirnice (bademi, suvo grožđe i urme), u istim količinama, stavite u mikser i pustite aparat da radi oko 30 sekundi.

Nakon toga smesu istresite na plastičnu foliju i oblikujte po želji (kockice, kuglice, prutići…) Pločice čuvajte u frižideru, a rok trajanja vas ne treba brinuti jer mogu trajati i do nekoliko nedelja.

Ovom miksu možete dodati cimet, kakao, komadiće tamne čokolade ili kokos.

PROČITAJTE JOŠ LUDO TESTO, ALI STVARNO LUDO: Testo za sve: kiflice, pizze, pogače, rolate, lepinje, uštipke...

Osim što mogu sniziti holesterol, bademi su super namirnica ako pazite na liniju – smanjuju želju za hranom, ali i grade mišiće.

Urme predstavljaju idealan međuobrok koji će osigurati dovoljno energije za ostatak dana, a zbog širokog sadržaja različitih hranljivih sastojaka i zbog mogućih pozitivnih učinaka na zdravlje, urme se možda mogu smatrati gotovo idealnom hranom!

Grickanje suvog grožđa kontroliše osećaj gladi i podstiče sitost. Na taj se način sprečava prekomerni unos kalorija i produžava osećaj sitosti.

Share this article