Bata Živojinović i dalje na intenzivnoj nezi

Legenda jugoslovenskog i srpskog filma, Velimir Bata Živojinović, bije još jednu životnu ofanzivu.

Pre nekoliko dana Bati je iznenada pozlilo, zbog čega je hitno prebačen u jednu beogradsku bolnicu. Kako smo danas uspeli da saznamo u medicinskoj ustanovi u kojoj se leči, zdravstveno stanje čuvenog glumca je i dalje ozbiljno. Smešten je na odeljenje intenzivne nege, a lekari su nam potvrdili da je posredi srčana i bubrežna insuficijencija (slabost), zbog čega se maksimalno trude da mu obezbede najefikasniju terapiju.

Da vas podsetimo, 82-godišnji glumac je pre četiri godine doživeo težak moždani udar od kojeg se vremenom oporavio, a kome je prethodio srčani udar 2006. Bolovao je i od gangrene, koju je u nekoliko navrata lečio na Kubi, gde živi njegova ćerka Jelena. Poslednjih nekoliko meseci proveo je na oporavku kod kuće, uz suprugu Lulu i unuku Dinu. Upravo je unuka, koja se trenutno nalazi u Parizu, u ponedeljak potvrdila za naš list da porodica Živojinović, kao i uvek u sličnim situacijama, ne gubi optimizam i veruje da će se Bata i ovaj put izvući poput feniksa.

- Raspoložen je i šali se u našim svakodnevnim telefonskim razgovorima - rekla je Dina, ćerka Batinog sina Miljka. - On je veliki borac, ali je izuzetno važno što uz sebe ima divne lekare i sestre, koji sa izuzetnom posvećenošću brinu o njegovom zdravstvlju. Tu je naravno i baka Lula, ona sve radi da mu olakša ovu bitku - donosi mu domaću hranu u bolnicu, čak mu i peva.

KutakNet

Share this article