Luka Modrić je od strane FIFA proglašen za najboljeg igrača sveta, a tim povodom u Hrvatskoj je nastalo opšte slavlje. Ovo je prvi put da fudbaler sa balkanskih prostora bude proglašen najboljim na svetu, pa se o kapitenu hrvatske reprezentacije pišu hvalospevi, ali se otkrivaju i "kopaju" neki detalji iz njegove prošlosti.

Jedna od najlepših grčkih ljubavnih pesama nastala je za vreme velikih patnji srpske vojske u Prvom svetskom ratu, tokom boravka na ostrvu Krf.

Kada je čuveni istraživač Lorens Entoni umro na bdenje su došli i oni koje niko nije očekivao. Naime, slonovi iz dva krda pešačili su najmanje 12 sati iz džungle do njegove kuće kako bi mu odali poslednju počast.

Mnogi se i dan danas rado sete starih novčanica iz bivše države, ali jedna od njih budi posebne uspomene

Devojčica alergična na susam umrla je kad je pojela baget kupljen na aerodromu. Nataša Ednan-Laperus (15) iz Londona bila je na putu u Nicu, gde je 2016. trebala da provede letne praznike, kad se srušila u avionu Britiš ervejza, javlja BBC.

Kolumbijci hrle na raskošno imanje Pabla Eskobara, "Hacijendu Napulj", kako bi videli veliku porodicu nilskih konja, poslednju zaostavštinu zloglasnog kralja droge. Tokom decenija broj nilskih konja se povećavao, tako da danas ima preko 50 životinja.

Page 1 of 572