"Juče u ambulantu ulazi stariji čovek sa maskom...": Svi pričaju o statusu hrvatske doktorke Ive (FOTO)

Hrvatska doktorka Iva Vuletić napisala je status na društvenim mrežama o tome šta se događa u medicinskim ustanovama

Status hrvatske doktorke Ive Vuletić postao je viralan. U njemu je prepričala scenu koja se desila u vanbolničkoj ambulanti gde ona radi.

O statusu Ive Vuletić iz Hrvatske gde je broj zaraženih od korona virusa 49 (broj obolelih u Srbiji gde je večeras uvedeno vanredno stanje je 48) ne prestaje da se govori. Prenosi ga i hrvatski "Indeks", a doktorka ga je objavila na blogu koji vodi sa se setrom Petrom.

 

"U ambulantu juče ulazi stariji čovek s maskom. Došao je po recept za jedan simptomatski lek protiv proliva koji mu je propisao onkolog. On je u trenutno procesu HEMOTERAPIJE. Leukociti su mu verovatno oko 1. (čitaj: imuniteta nema). Moje pitanje je naravno bilo zna li što se događa oko njega i da je najrizičnija grupa za zarazu pa zašto nije poslao nekog drugog da podigne lek u apoteci. Pomalo besna, razočarana, sa nevericom. On kaže da nema nikog svog, a komšije sigurno ne bi došle jer su uspaničeni.

Ljudi dragi, kao doktorka VAS MOLIM da u ovoj gunguli ne zaboravite one male, ugrožene, slabe i nemoćne. Nema smisla da oni sada idu po čekaonicama, apotekama i prodavnicama. Po zgradama i komšiluku stavite svoj broj uz poruku da ćete umesto njih otići u apoteku ili prodavnicu. Zaštitimo najslabije. Ne okrećite glavu!

Ovim putem apelujem i na kolege blogere i sve ostale s bilo kakvim medijskim uticajem da podrže medicinsko osoblje te da svim kanalima poruče narodu da #ostanekoduće i pomogne ugroženima. Treba nam pomoć, sami ne možemo", poručila je.

PROČITAJTE JOŠ: Ana Brnabić: PENZIONERI ĆE MOĆI ODLOŽENO DA PLAĆAJU RAČUNE

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije “Dr. Milan Jovanović Batut”: 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

Preporučujemo građanima da se pridržavaju svih mera koje su propisali nadležni državni organi i ustanove.

Share this article