Lažni doktor: Četiri godine lečio ljude, otkrili da nema završenu ni osnovnu školu!

Sa samo 23 godine, dr Veragandam Teja već je radio u 16 privatnih bolnica, vodio nekoliko medicinskih kampova i volontirao s bengalskom policijom i lokalnim radnicima tokom pandemije.

Zvuči kao zavidan rezime za bilo kog lekara, a pogotovo za onog koji se ispisao iz škole u petom razredu i nema nikakvo medicinsko obrazovanje.

PROČITAJTE JOŠ Kad je šofer otvorio vrata, NASTAO JE HAOS: Popularna srpska pevačica UPALA NA SVADBU KAMIONOM! (VIDEO)

Veragandham Teja iz indijske savezne države Zapadni Bengal radio je kao doktor više od četiri godine pre nego što je razotkriven.

Prvo ga je njegova druga supruga prijavila policiji zbog psihičkog i fizičkog uznemiravanja, a zatim je napravio grešku jer je policiji dao preporuku da poništi kaznenu evidenciju jednog od pseudonima.

 

Bilo je potrebno samo malo kopanja i policija je razotkrila mrežu laži koja je trajala deset godina, lažne diplome i potvrde, kao i njegovih nekoliko pseudonima. Njihov je zaključak bio da su Tejina karijera i gotovo ceo život, zapravo, bili izmišljotina, prenosi Oddity Central.

Godine 2016, ubrzo nakon početka karijere lekara, policija ga je uhvatila da se predstavlja kao policajac IPS-a, a koristio je i službena vozila tvrdeći da je sin višeg službenika IPS-a, ali u tom slučaju je uspeo da se oslobodi optužbe.

PROČITAJTE JOŠ O deki iz Borče bruji Fejsbuk! MNOGI SU SE I RASPLAKALI A SVI ŽELE DA POMOGNU! (FOTO)

Od tada je radio kao lekar u nekoliko uglednih specijalnih bolnica, a s obzirom na to da je imao osnovne medicinske veštine, koje je naučio tokom prakse, niko nije sumnjao u njega.

Ispostavilo se da njegova postignuća nisu bila ni približno impresivna kao što je sugerisao njegov rezime. Napustio je školu u petom razredu i pobegao od kuće 2005. godine, pa putovao u razne velike gradove, prodajući u vozovima flaširanu vodu i grickalice.

Tako je upoznao doktora Purušotama Redija, koji mu je osigurao posao.

 

Tad je upoznao društvene i finansijske koristi medicinske profesije i odlučio da ih iskusi iz prve ruke. Doktor Redi, koji je Teji ponudio utočište i finansijsku podršku nakon što je čuo da je siroče, takođe mu je pomogao da na njegovu adresu dobije vozačku dozvolu i glasački dokument, kao i druge važne dokumente.

Ambiciozni tinejdžer kasnije je pozajmio lekarovo prezime i radio je na dobijanju svih vrsta lažnih sertifikata i diploma kako bi prevara bila što uverljivija. Sertifikate koje je lažirao iskoristio je za stažiranje u bolnici, gde je naučio osnovne medicinske veštine kojima se kasnije služio.

PROČITAJTE JOŠ SCENA IZ UŽIČKE PEKARE KOJA TERA SUZE NA OČI: Iza pulta je stajao dečak bez dovoljno para, a reakcija gazde OSTAVILA JE SVE BEZ TEKSTA!

Nakon prakse otišao je u Bangalor, gde je neko vreme radio kao okružni medicinski službenik. Zatim se preselio u Hajderabad, gde je radio kao lekar u nekoliko bolnica.

Da nije bilo tužbe njegove supruge, koja je pokrenula istragu, kao i njegove drske preporuke policiji da poništi kaznenu evidenciju jednog od njegovih brojnih pseudonima, Teja bi verovatno i dalje radio kao lekar.

Istražitelji su otkrili da je Teja, iako u nekim dokumentima piše da ima samo 23 godine, u stvarnosti znatno stariji. U njihovom izveštaju se takođe spominje da je tokom svoje četvorogodišnje medicinske karijere lečio brojne pacijente, uključujući one obolele od koronavirusa.

Share this article