NAFTAŠI VLADAJU SVETOM: Čoveka koji je izmislio mašinu na vodu strpali u ludnicu ( VIDEO)

Pol Penton je izumeo motor kojem ne treba nafta ve’ voda, a onda ga proglasili ludim i strpali u zatvor.

Da li ste jedni od onih ili bar imate prijatelje i poznanike koji su postali zavisni o svom prevoznom sredstvu, i na svako povećanje cene benzina samo bespomoćno sležu ramenima. Jedan čovek je uspeo da nađe rešenje, odnosno motor koji bi za gorivo koristio samo vodu, ali svet to rešenje izgleda ne želi.

 

Pol Penton je čovek koji je napravio motor na vodu, odnosno motor koji koristi 80 % vode kako bi pokrenuo neku mašinu. Kada su videli da Pol ne izmišlja, brojne naftne kompanije su mu ponudile bogatstvo za otkup patenta, ali vlasnik patenta je sve to odbio. Naime, njegova ideja je bila da pomogne ljudskoj rasi u zaštiti životne sredine. Inače Polov generator radi i na pivo i kafu. 

On je shvatio da nikad neće uspeti da komercijalizuje svoj proizvod, pa je snimio video u kojem je pokazao kako možete sami kod kuće da napravite motor na vodu. Očigledno je da se moćnicima to nije dopalo pa su ga tužili, a presuda je glasila da je Penton LUD. Tako je Pol završio u ludnici gde su ga terali da na silu potpiše ugovor o predaji svog patenta. Nije pristao, bez obzira što su ga neprestano kljukali lekovima. Napokon su ga poslali u zatvor, prenosi Geet Int.

Eto kako se živi u “slobodnoj” Americi, pa ako možda želite da nastavite gde je on stao, pogledajte video...

 

 (Izvor: bktvnews)

Share this article