Premijerka došla u posetu bolnici, dočekala je okrenuta leđa zaposlenih (VIDEO) (FOTO)

Od posledica zaraze koronavirusom u Belgiji je preminulo više od 9.000 osoba

Premijerka Belgije Sofi Vilmes posetila je nekoliko bolnica kako bi pružila podršku zdravstvenom osoblju, međutim doček je bio prilično hladan.

PROČITAJTE JOŠ PLAŽE PUNE LJUDI! ŠOK SNIMAK IZ GRČKE! KORONA je prošlost, ili su se Grci prerano opustili?!

Sve se dogodilo u bolnici u Sent-Pijer u Briselu, javljaju belgijski mediji.

 

Osoblje briselske bolnice u špaliru je dočekalo premijerku, ali okrenuti njoj leđima, izražavajući na taj način nezadovoljstvo svojim položajem i odnosom vlade prema zdravstvu kome je smanjen budžet.

Oni su nezadovoljni zbog niskih plata i nedostatka osoblja, a belgijski mediji su izvestili da je u toj simboličnoj akciji učestvovalo oko stotinu medicinskih sestara, lekara, logističkih pomoćnika, čistača, administrativnog osoblja, prenosi "The Burssels Times".

PROČITAJTE JOŠ ITALIJANI SU NA REDU Preko 3.000 Šveđana već ima ugrađen čip (VIDEO)

 

Premijerka je rekla da je svesna stanja i nezadovoljstva zdravstvenih radnika koje je bilo prisutno i pre epidemije i navela da je potrebno da se to promeni i vrati vrednost toj profesiji.

"Posete bolnicama Delta i Sint-Pijerr bili su važni momenti dijaloga i za osoblje i za mene. Raspravljali smo o zdravstvenoj situaciji, psihičkim naporima, vrednovanju posla i finansiranju zdravstvene zaštite", piše na njenom službenom Tviter profilu.

Share this article