PREPREKE VIŠE NE POSTOJE: IZMIŠLJEN UREĐAJ POMOĆU KOGA ĆETE RAZUMETI BILO KOJI JEZIK!

Većina od nas su se nekada našli u neugodnoj situaciji pokušavajući da pričaju na stranom jeziku. Verovatno je to izgledalo jako smešno a i neugodno.

Ipak sada to neće biti više problem jer tu je pametna bubica "Pilot" (engl."The Pilot") koja prevodi u realnom vremenu.

Tako su nam neki uređaji poput onih iz "Zvezdanih staza" i "Autostoperskog vodiča kroz galaksiju" već na dohvat ruke.Kompanija "Waverly Labs" napravila je uređaj "The Pilot" koji može da prevodi u realnom vremenu i može da stane u uvo.

Sistem “Pilot” čine dve bubice za uši koje treba da stave dve osobe koje ne pričaju istim jezikom i koristi aplikaciju koja prevodi i tako omogućava jednostavnu komunikaciju

Uređaj ima funkciju kao "univerzalni prevodilac" iz “Zvezdanih staza” ili “vavilonska ribica” iz knjige Daglasa Adamsa “Autostoperski vodič kroz galaksiju” , ribica koja se stavi u uvo i prevodi.

Kompanija tvrdi da su to prve “pametne bubice” koje su sposobne za prevođenje sa jednog na drugi jezik.

“Ovaj mali prenosni uređaj koristi tehnologiju za prevođenje kako bi omogućila dvema osobama koje pričaju različitim jezikom da se potpuno razumeju”, saopštila je kompanija.

Isti sistem koristi aplikaciju koja omogućava bubicama da nosiocu direktno u uvo “ispričaju” na njemu razumljivom jeziku ono što sagovornik govori na svom jeziku.

Sistem za sada podržava engleski, francuski, španski i italijanski jezik, a uskoro će biti dostupni jezici iz Istočne Azije, zatim hindi, semitski, arapski, slovenski i afrički.

Bubice će moći da se naruče već od 25. maja i to u tri nijanse boja: crvenoj, crnoj i beloj. Prvi kupci moći da kupe po promotivnoj ceni od 129 dolara, a očekuje se da će prodajna cena biti između 250 i 300 dolara.

(Izvor: bktvnews)

Share this article