Rešite se PANJEVA na jednostavan način

Uklanjanje stabala iz vašeg dvorišta može biti težak i skup proces, ali posebno frustrira kad na vašem imanju imate panjeve koju su živi i iz njih izbijaju izdanci.

Ponekad je kod panjeva veliki korijenov sistem i dalje živ i usvaja hraniva iz zemlje te panj na taj način dobija nove izdanke i ne prestaje rasti.

Srećom, postoji  prirodno rješenje da uništite panjeve iz dvorišta.

 

Započnite bušilicom za bušenje rupa par centrimetara od vanjske strane panja.  Izbušite rupu što dublje na razmaku najmanje jedan centimetar.

Kad ste izbušili što više rupa u panju, napunite ih magnezijum sulfatom (GORKA SO). Na kraju, pospite gorku so oko cijele baze, a nakon toga  pokrijete panj najlonom ili bilo čime što bi spriječilo kišnicu da ispere vaš tajni sastojak iz rupa. Ovaj postupak nakon mjesec dana možete ponoviti.

PROČITAJTE JOŠ OD OVIH PRIRODNIH ĐUBRIVA PARADAJZ BUJA: STAVITE OVIH ŠEST STVARI TAMO GDE STE POSADILI PARADAJZ I OČEKUJTE NAJBOLJI ROD

Iako bi moglo potrajati do mjesec dana ili više,  ovaj način uništavanja živih panjeva s vremenom bi trebao biti efikasan.

POGLEDAJTE VIDEO U KOME JE PRIKAZANO KAKO UNIŠTITI ŽIVE PANJEVE:

Share this article