Revolucija na tržištu nekretnina: Ljudi beže iz gradova, cene pale za 30 odsto

Pandemija koronavirusa uticala je i na tržište nekretnina

London -- Nekretnine u svetu su rekordno pojeftinile zbog koronavirusa, za čitavih 30 odsto, navodi agencija za konsalting Najt Frank (Knight Frank)

 

Od početka marta eksperti su zabeležili rast ponude vila i apartmana sa popustom od 30 odsto – uglavnom u Francuskoj i Italiji. Mnogi objekti su bili stavljeni na prodaju ranije, ali se sada prodaju sa popustom.

PROČITAJTE JOŠ: NIKO NE ZNA ŠTA NAS ČEKA, ALI SE ZNA DA ĆE BITI GADNO! Nikada pre nismo videli ovo što se sada zbiva!

Međutim, raste tražnja za vilama van grada, posebno u Londonu i Njujorku, dok su na Kipru popularne vile i apartmani za iznajmljivanje, zbog zatvaranja hotela.

dnevna-soba-pixabay 770

 *Foto: Pixabay

Posebno je popularno sklapanje ugovora bez ličnog prisustva, na primer za učešće u migracionim programima. Uglavnom u državama Karipskog basena: Grenada, Antigva i Bermudi, Sent-Kits i Nevis.

Mediji pišu, pozivajući se na agente za nekretnine, da su bogataši u Rusiji prešli da žive u letnjikovcima, pobegavši od korone. U martu je broj kupoprodajnih ugovora moskovske elite za kuće van grada porastao za 12 odsto u odnosu na isti period prošle godine, prenosi Sputnjik.

Da li je sada pravo vreme za kupovinu nekretnina? Koje je vaše mišljenje o svemu ovome? Napišite nam u komentarima na Fejsbuku

Share this article