SKANDAL U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Poglavar Islamske zajednice oženio 50 GODINA MLAĐU Eminu (24)!

Građanski brak je zaključio sa 50 godina mlađom izabranicom 24-godišnjom Eminom Jetiši

Dosadašnji poglavar Islamske verske zajednice (IVZ) u Severnoj Makedoniji reisul ulema Sulejman Redžepi (74), razrešen je u sredu sa pozicije prvog čoveka zajednice jednoglasnom odlukom Rijaseta u Skoplju, potvrdio muftija gostivarski Šaćir Fetahu.

PROČITAJTE JOŠ Hrvatska otvara granice za turiste, ali NE I ZA SRBIJU!

Do izbora novog poglavara, Fetahu će biti vršilac dužnosti predsednika IVZ. „Jednoglasno smo doneli odluku o razrešenju gospodina Sulejmana Efendi Redžepija sa pozicije Rejs Ul Ulema pretsednika Islamske verske zajednice“, izjavio je Efendi Šaćir Fetahu.

 

Odluka je stupila na snagu odmah, a potpisali su su je Fetahi, skopski muftija Ćenan Ismaili, tetovski muftija Ćani Nesimi, kao i muftija iz Kumanova, Abedin Imeri, Struge, Salim Sulejmani, i svi ostali...

Na odluci su i potpisi Mustafe Dautija, predsednika humanitarne organizacije pri IVZ, „Hilal”, profesora Šabana Sulejmanija, dekana Fakulteta za Islamske nauke, direktora za dijasporu Selvera Džemailija, člana Rijaseta Fadila Ramadanija...

PROČITAJTE JOŠ SIN DRAGANA VELIKIĆA TROVAO LEKARE TORTOM: Ovako se brani na sudu

Razlozi i predlog razrešenja kontroverznog Redžepija sa pozicije poglavara IVZ zvanično nisu saopšteni. Poznat po nizu kontroverznih poteza i izjava koje se ne tiču samo zajednice na čijem je čelu bio, posle izvesnog zatišja on je u žižu makedonske javnosti ponovo ušao prošlonedeljnoj objavom da se posle četiri godine „samovanja“ ponovo oženio.

Građanski brak je zaključio sa 50 godina mlađom izabranicom 24-godišnjom Eminom Jetiši. Ona je potpredsednica ogranka albanske vladajuće Demokratske unije integracija (DUI) lidera Alija Ahmetija, u Studeničanu kraj Skoplja. Jetiši iz prvog braka ima ćerkicu.

 

Redžepi je u nedelji praznika Ramazan Bajrama objavio da je „koronavirus – mrtav“.

- I da znate da je KOVID-19 gotov, mogu slobodno da kažem i proglasim da je danas umro. Gospod je sa nama i kada je Gospod sa nama, mi se osećamo najači na svetu, izjavio je Redžepi, posle čega je reagovao ministar za zdravstvo u Vladi RSM dr Venko Filipče upozorenjem da korona virus u zemlji nije iskorenjem i da su još uvek neophodne mere zaštite i predostrožnosti za sprečavanje širenja epidemije zaraze.

PROČITAJTE JOŠ Kako je PROPALA švedska strategija: Kolektivnog imuniteta ni u najavi, isplivala mračna strana, a ovo je razlog za UZBUNU

UZURPIRAO FUNKCIJU

Uoči odluke Rijaseta IVZ u Severnoj Makedoniji o smeni dosadašnjeg poglavara Sulejmana Redžepija, u utorak se saopštenjem oglasio Pokret muslimana za reforme u IVZ tvrdnjom da „uzurpira funkciju, nasilno ja izvršava i da treba da ode, ne zato što se oženio sa 50 godina mlađom ženom, već zbog počinjenog kriminala i zloupotreba kao poglavar IVZ“.

Share this article