U OVOM RUSKOM GRADU SUNCE NE ZALAZI DVA MESECA: Ovako žive ljudi u mestu gde ne postoji NOĆ! (VIDEO)

Jedinstvena prirodna pojava

Stanovnici Murmanska, grada na severozapadu evropskog dela Rusije, dočekuju jedinstvenu prirodnu pojavu – polarni dan, što znači da u naredna dva meseca sunce neće zalaziti ispod horizonta, prenosi televizija „Zvezda“.

PROČITAJTE JOŠ NIKOME NIJE DOBRO kad vidi ovo: Pre nego što sam PRELEŽAO KORONA VIRUS izgledao sam ovako, a pogledajte me sada (FOTO)

Gradska rasveta će biti isključena skoro do kraja leta. Ovo je povoljan period za ljubitelje sporta, koji se mogu baviti aktivnostima napolju u bilo koje doba dana.

 

„Polarni dan je idealno vreme za bavljenje sportom na svežem vazduhu, jer je kasno uveće, pa čak i noću, napolju svetlo kao da je dan. Tačno vreme možete saznati samo ako pogledate na časovnik. Sada je 21.00 čas, a sunce sija“, kaže Elena Sivonjen, novinarka televizije „Zvezda“.

Ipak, lekari podsećaju da se polarni dan može negativno odraziti na zdravlje, jer samo u potpunom mraku ljudski organizam proizvodi važan hormon – melatonin, koji je odgovoran za dnevnu aktivnost. Stručnjaci preporučuju stanovnicima Murmanska da tokom trajanja belih noći ipak zamračuju prostorije kako svetlost ne bi smetala normalnom snu.

Share this article