Korona odnela još jednog mladog lekara: PREMINUO DOKTOR BOBAN RAJKOVIĆ (32)

Kako je na svojoj zvanično Fejsbuk stranici objavio Sindikat lekara i farmaceuta Srbije, od posledica virusa korona, u trideset drugoj godini preminuo je doktor Boban Rajković, specijalizant interne medicine iz Kliničkog centra Niš.

Doktor Boban, poreklom iz Predejana, lečio se od jetre, a usled komplikacija izazvanih virusom korona, iz Kliničkog sentra u Nišu prebačen je u Batajnicu, gde je i preminuo.

Povoom tragične smrti mladog lekara Bobana Rajkovića oglasio se i Klinički centar Niš.

PROČITAJTE JOŠ TRAŽIĆEMO JOŠ OŠTRIJE MERE U UTORAK! Dr Tiodorović: "Mladi se ne testiraju i SEJU KORONU"

 

- Sa velikom tugom, nevericom i žaljenjem primili smo vest da je naš mladi kolega doktor Boban Rajković preminuo u Kovid bolnici u Batajnici. Naš mladi kolega je primljen u UKC Niš kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu i započeo je sa radom na Klinici za gastroenterologiju i hepatologiju pre dve godine. U aprilu i maju prošle godine je bio uključen u lečenje kovid pacijenata nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima.

- Na žalost, krajem decembra prošle godine je dijagnostikovana akutna i veoma teška bolest jetre, zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u UKC Srbije.

NJegove kolege su bile stalno u kontaktu sa njim. Sredinom februara je utvrđeno da je pozitivan na virus Kovid 19 nakon čega je prebačen u Kovid bolnicu u Batajnici, gde je i preminuo pre dva dana. Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice - saopštio je KC Niš.

Share this article