OTKOPČAVAJU ŠLIC ILI ZADIŽU SUKNJU I MOKRE PO KUĆAMA!

Komunalna policija napisala je za dva meseca 40 prekršajnih prijava zbog uriniranja u Tešnjaru.

– Bez pardona, mladići i devojke pred našim prozorom otkopčavaju šlic ili zadižu suknju i obavljaju nuždu. Ako reagujemo, postaju agresivni i prete batinama – žale se meštani.

Komunalna policija napisala je za dva meseca 40 prekršajnih prijava zbog uriniranja u Valjevu, tačnije u Tešnjaru. Na bizarnom udaru su žitelji Grbovićeve ulice, koji kažu da više nemaju kome da se žale na divljaštvo sugrađana, kojima su tešnjarske kafane omiljeno mesto za izlazak.

Kako prenosi “Alo!” na početku te ulice, jedne od sporednih u valjevskoj staroj čaršiji, stoji znak koji jasno ukazuje na to da je obavljanje nužde na javnom mestu – zabranjeno. Efekat znaka, međutim, nikakav je.

– Praktično smo sebi napravili medveđu uslugu kada smo prijatelja zamolili da napravi taj znak jer je sada još gore, naročito u ove praznične dane. Cela ulica je postala javni WC jer posetioci kafića iz celog Tešnjara uriniraju po našim kapijama, fasadama i prozorima – očajni su žitelji Grbovićeve, navodeći da godinama već od vlasti, komunalaca i policije traže zaštitu, ali da nadležni na njihove peticije ostaju gluvi.

Bez pardona, mladići i devojke pred našim prozorom otkopčavaju šlic ili zadižu suknju i obavljaju nuždu. Ako reagujemo, postaju agresivni i prete batinama. Najstrašnije smo poniženi i apsolutno nezaštićeni – priča porodica iz Grbovićeve, tik uz znak, insistirajući na anonimnosti.

U komunalnoj policiji ne spore da se građani bune s pravom, ali ističu da osim stalnog „dežurstva“ jednog policajca u Tešnjaru i pisanja prijava, ne znaju kako da spreče tu pošast.

Sve osobe kojima smo napisali prekršajnu prijavu zatečene su da uriniraju nakon izlaska iz nekog ugostiteljskog objekta, to nisu bili prolaznici u Tešnjaru. Oni koriste sve prolaze, ulaze, dvorišta, svako zaklonjeno mesto za obavljanje nužde. Napisano je 40 prijava, kako muškarcima, tako i ženama, a zaprećena kazna je 8.000 dinara. Inače, niko od njih nije po oportunitetu uplatio polovinu tog iznosa u roku od osam dana, tako da im sad slede pozivi kod sudije za prekršaje – priča Siniša Đurić, načelnik komunalne policije.

KutakNet

 

Share this article