ALEN DELON UMIRE DANAS? Glumac, zakazao eutanaziju, subota je dan njegove smrti!

"Istina je da bi nam bilo teško"

Francuska filmska zvezda Alen Delon (86) odlučio se za eutanaziju, ne želeći da dočeka nemoć poznog doba. Da ne želi da umre u mukama koje nose sa sobom godine života, glumac je i ranije pričao i naglašavao da će sam odlučiti o času svoje smrti. Kako prenosi francuski medij "Le Point" to će dogoditi u subotu (po lokalnom vremenu).

- Ostariti je sr*nje! A mi tu ne možemo ništa. Gubimo izgled i vid, dignemo se na noge i osećamo se kao da je*eni gležanj boli. Muke su strašne - kazao je slavni glumac za francuske medije.

   

Sin slavnog glumca, Entoni Delon, potvrdio je da je ocu obećao da će biti uz njega onog dana kada odluči da umre.

- Kako starimo, imamo pravo otići u pakao tiho iz života, bez bolnica i injekcija - kaže francuski glumac i dodaje da je već imao takvo iskustvo pre nešto više od godinu dana, kada je umrla njegova majka Natali, januara 2021.

- Tačno je da sam ispratio mamu. Istina je da je odlučila da umre kako je i živela, odnosno kada to odluči, pa je izabrala eutanaziju - rekao je Entoni i naglasio da na sreću nisu pribegli tom procesu.

- Kažem na sreću, jer je sve bilo spremno. Imali smo osobu... - nastavlja on o ovoj praksi koja još nije dozvoljena u Francuskoj, ali je redovno u središtu javne debate.

Kada je 2019. godine doživeo moždani udar, Alen Delon je povratio snagu boraveći u Švajcarskoj, čije državljanstvo ima već duže od dve decenije, i svog francuskog utočišta u Dušiju. Retko se pojavljuje u javnosti i vodi miran i povučen život.

Share this article