Jelena Trikić je žrtvovala svoj život zbog sina, a Nikola danas ima osam godina i ovako se seća majke

Jelena Trikić iz Drvara umrla je 2012. godine u banjalučkom Kliničkom. Ona je odbila lečenje jakim citostaticima tumora na mozgu kako bi postala majka.

Fondacija "Za život" iz Banjaluke ovih dana pokrenula je inicijativu da ispred Kliničkog centra bude postavljena bista koja će podsećati na hrabrost Jelene Trikić.

PROČITAJTE JOŠ Rodila je blizance sa 64 godine i sud joj ih je ODUZEO: "Ona nije sposobna da brine o deci"

Jeleni je, podsetimo, 2007. godine otkriven tumor na mozgu, a nakon dve operacije odlučila je da prekine lečenje i ostvari svoju veliku želju - da rodi dete i da oseti kako je biti majka, u čemu je dobila podršku supruga.

Tokom trudnoće, njeno lečenje je obustavljeno, a bolest je uznapredovala, tako da su sve dalje prognoze za njeno izlečenje bile neizvesne.

 

Njen sin Nikola danas ima osam godina i ide u treći razred. Ponosi se svojom majkom, a uz priče o njoj je i odrastao.

- Bila je dobra, čuvala me je 40 dana, imala je sve petice i najbolja je bila iz matematike - nabraja za RTS Nikola šta sve zna o majci.

jelena-trikic-facebook 770

Nikola je dobio sestru, žive u Prijedoru ali kaže da često odlazi kod bake i dede u Drvar. Prije dvije godine Nikola je otvorio i vrtić u Drvaru koji nosi naziv po njegovoj majci.

- Dobar sam učenik, prolazim sa peticama. Likovno volim, to mi je omiljeni predmet - kaže Nikola.

Otac Nikola kaže da često Nikoli priča o majci.

- Prilično je svestan za svoje godine. Biće tu još stvari koje će posle saznati, ali zna o čemu je reč, šta se desilo - kaže on.

Share this article