KUPCI TVRDE: POZNATI SRPSKI MARKET NAS SRAMNO POTKRADA, snimljena caka sa vagom, a evo šta kažu iz uprave (VIDEO)

Na društvenim mrežama se pojavio snimak iz jednog poznatog srpskog supermarketa koji po sadržaju implicira da nas u njemu potkradaju "na sitno" preko trika sa digitalnom vagom.

Neki kupci su to primetili, snimili i okačili na društvene mreže, a "raskrinkavanje" korisnika različitih digitalnih platformi ispod video zapisa sporne situacije "potkradanja" je ubrzo postalo viralno na društvenim mrežama i izazvalo veliki bes u narodu.

 

U čemu je "caka" i šta vidimo na snimku?

Preko površine na vagi, na koju stavljamo voće i povrće kako bismo izmerili njihovu masu, postavljena je providna plastika koja teži 100 grama. Kada je plastika na tasu, displej pokazuje 0 kg. Kada se plastika skloni, na ekranu ne postoji podatak o gramaži. To je snimljeno naknadno i ubačeno u komentare ispod originalnog snimka.

U inicijalnom snimku možemo da vidimo da je jedan muškarac izmerio banane dva puta - sa plastikom su "težile" 716 grama, a kada je sklonio plastiku, masa je iznosila 618 grama.

U drugom snimku je isti eksperiment urađen sa pomorandžom i razlika u masi je pokazala iste rezultate. Sa plastikom je masa bila 268 grama, bez plastike 168.

U komentarima ljudi nisu bili blagonakloni, gotovo svi su lanac marketa optužili za krađu novca.

Mi smo, međutim, kontaktirali upravu poznatog marketa i saznali o čemu se zapravo radi u viralnom snimku i čemu služi plastika koja je izazvala tako burne reakcije.

- Plastika koja se u ovom slučaju vodi kao sporna je sastavni deo same vage. Vaga se na taj način tarira. Ukoliko se plastika ukloni, vaga odlazi u minus. U ovom slučaju to je detalj koji nije snimljen i samim tim snimak dovodi javnost u zabludu - objasnili su nam u mejlu iz uprave i zauzeli stav da posredi ne postoji motiv potkradanja.

Share this article