PRODAVAC MI NAPLATIO 5,5 METARA DRVA, DOŠAO ČOVEK DA IH SEČE kaže ovde ima jedva ČETIRI!

Na društvenoj mreži Tviter pojavio se tvit jedne korisnice koja se pratiocima požalila kako je prevario prodavac drva koji joj je naplatio 5, 5 metara, a dovezao jedva četiri.

- Lik nam doterao drva u selo. Naplatio 5, 5 metara, došao čovek da iseče, kaže da ovde ima jedva četiri metra. Ako neko prodaje drva evo ja sam de*il kome možete da naplatite 1.000 evra za deset metra, a doterate dva metra. Odlično plaćam, plus častim, plus sam glupa. Dodatna kombinacija - napisala je ona u tvitu i pokrenula lavinu komentara.

- 9.000 bio metar, mada mi danas čovek što je sekao rekao da je on kupio za 8.000 i da su bolja drva nego moja.

 

Ova njena priča je pokrenula tviteraše da podele svoja neprijatna iskustva koja su imali sa prodavcima drva.

šuma, drva, Srbija, ekološki kriminal, kamion

*FOTO: MUP SRBIJE

- Meni i bratu, kad smo bili klinci lik dovezao drva. Video nas dvojicu same i izbacao u kanal. Kad je ćale došao kući odmah je znao koliko je sati. Bilo 8 metara, a plaćeno 10. Zato ćale kad kupuje, njihovih 10 ćale složi u 9 pa traži još metar - piše u jednom od komentara, dok su je drugi korisnici savetovali na šta treba da obrati pažnju kada kupuje drva.

 

- Ako može dobronameran savet - sledeći put tražite da vam drva složi kad ih istovari pa ih premerite. Ili zamolite nekoga da to uradi za vas. Kupujte samo umetrena drva tj. koja su oko metar dugačka. Žalite se i sada ako ste sigurni da ste obmanuti i ako imate kontakt informacije - napisao je korisnik, a autorka je odgovorila:

- A po kojoj ceni ste plaćali kubik? Nekad mi se čini da je bolje kupiti briket, složen, izmeren, na paleti, jes' skup, ali u odnosu na ovakve lopovluke - upitao je jedan korisnik u komentaru, a autorka je odgovorila:

- Hvala vam na savetu. Dovezli su drva po mraku, nema uličnog svetla u selu. Istovarili i sve nešto izukrštali, nit je bilo ravno složeno niti jedno na drugo;

- Nisi glupa, nego nisi upućena u tematiku, i nisi imala izbora. Kad tad će dobiti batine, jer nije samo tebe zavrnuo, a pitanje je trenutka kada ce ova situacija oko energernata koja mu trenutno ide na ruku, mu se obiti o glavu i to bukvalno obiti;

- Dobronameran savet: dva obična direka pobijena u zemlju i između onoliko metara koliko ste poručili. Kada dođu, recite "momci, ovde se slaže". Ako dođu po mraku, vratite ih.

- Hvala, ovo je očigledno neka razrađena šema - glasili su neki od komentara.

Share this article