Ujedinjeni protiv kovida podneli prijavu protiv dr Nestorovića zbog "smešnog virusa", a ovo je njegov odgovor...

Udruženje Ujedinjeni protiv kovida podnelo je Prvostepenom sudu časti Lekarske komore Beograd prijavu protiv prof. dr Branimira Nestorovića.

Prijava je podneta zbog povrede Etičkog kodeksa Lekarske komore Srbije.

PROČITAJTE JOŠ DR NESTOROVIĆ OBJAVIO SLIKU SA BIKOVIĆEVIM BRATOM i zasmejao Srbiju, komentari samo pljušte! (FOTO)

Kako se navodi u saopštenju, dr Nestorović je dok je bio član Kriznog štaba, kao i u ličnom svojstvu iznosio brojne naučno i stručno neistinite i nedokazane tvrdnje, davao profesionalno neutemeljene savete i prenosio "poluistine" u medijima.

Podseća se na izjave dr Nestorovića o "smešnom virusu", kraju epidemije, kao i da se deca ne mogu zaraziti.

 

Tvdi se da da je on izjavama grubo, povredio brojne odredbe Etičkog kodeksa.

"Od obaveze lekara da čuva ugled i dostojanstvo svoje profesije (čl. 7.), preko obaveze da doprinosi prevenciji bolesti, kao i suzbijanju zaostalosti, praznoverja i nadrilekarstva (čl. 10), neumerenog i nekritičnog isticanja sopstvene ličnosti i profesionalne aktivnosti, koje je suprotno lekarskom pozivu (čl. 18. st. 1), preko nekritičkog objavljivanja i propagiranja nedovoljno proverenih dijagnostičkih, terapijskih i drugih metoda lečenja (čl. 19. st. 3) – do kršenja obaveze lekara da se suprotstavi nestručnim, neetičkim i nezakonitim postupcima u oblasti dijagnostike i lečenja i da o tome obavesti nadležne organe i institucije (čl. 20)", navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ Vedrana Rudan: Srbija je svetu održala lekciju iz patriotizma!

Dr Nestorović je odgovorio na prijavu Prvostepenom sudu časti Lekarske komore Beograd koju je podnelo Udruženje Ujedinjeni protiv kovida.

"Imam predlog za Ujedinjene protiv Covida (a ja mislim da smo svi protiv). Odredite jednog ili dvojicu kolega i da sučelimo stavove na nekoj nacionalnoj tv", napisao je Nestorović na Fejsbuk profilu.

Kako je naveo, to je bolje od tužakanja. "Čekam odgovor", naveo je Nestorović. 

Share this article