ĐOLETOV PARK Osnovna škola u blizini Niša sadi 68 bagremova u Balaševićevu čast!

U osnovnoj školi "Branislav Nušić" u Donjoj Trnavi blizu Niša, rešili su da odaju priznanje poznatom kantautoru na izuzetan i ekološki način.

"Svi već znate da je preminuo Đorđe Balašević u 68. godini. Ne verujem da među nama (na ex Yu prostoru) ima nekoga ko nije bar jednom ljubio, plesao, tugovao, plakao, ludovao uz neku njegovu pesmu... makar se naježio", rekao je direktor ove osnovne škole Marko Ristić.

PROČITAJTE JOŠ RUDAN SE POTRESNIM REČIMA OPROSTILA OD BALAŠEVIĆA: "Doći će neki novi klinci koji će zagrljeni slušati mrtvog Đoleta"

Dodao je da imaju privilegiju da je dvorište škole već čuvena botanička bašta i koja je zbog nekih sadnica poznata i van granica naše zemlje.

"Odlučili smo da posadimo 68 sadnica belog bagrema, mađarskog, onog o kom je pevao i da jedan deo dvorišta, gde ima mesta pretvorimo u Đoletov park. Razloga za ovo ima previše. O ekološkim i edukativnim ne moramo piričati, pored toga, odaćemo počast Balaševiću, svima koji su stradali od kovida 19, imati zdraviji vazduh i svakako imati hladovinu gde će se neki novi klinci zaljubljivati, odljubivati, voleti i učiti", rekao je Ristić, prenosi "Blic".

Share this article