HRVATSKI MEDIJI Mira Furlan preminula od virusa Zapadnog Nila: Ujeo je zaraženi komarac

Mira Furlan je poslednjih nekoliko meseci provela u bolnici, u veoma teškom stanju, boreći za život, piše hrvatski sajt 24sata.hr.

Iako joj je, prema njihovim navodima, pružena sva lekarska pomoć, bolest je od slavne glumice bila jača.

Kako piše Vecernji list, a poziva se na izvore koji su bliski porodici, Mira Furlan je već duže vreme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac.

 

Zbog teške bolesti, poslednjih nekoliko meseci provela je u teškom stanju boreći se za život, piše Večernji list. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća lekarska nega, ali, bolest je, nažalost bila jača.

Mira Furlan rođena je u Zagrebu 1955. godine, diplomirala je 1978. godine na Akademiji dramskih umetnosti u rodnom gradu.

Tokom raspada Jugoslavije, sa suprugom Goranom Gajićem seli se u Ameriku gde uspešno nastavlja karijeru.

PROČITAJTE JOŠ ŽIVOT PREPUN BOLA: Majka joj je prerano umrla, dnevno je dobijala 50 pretnji smrću, a na kraju je proterana iz rodne zemlje

Mira Furlan se osim glume bavila i pisanjem, a njen komad “Dok nas smrt ne rastavi” u režiji Mikija Manojlovića godinama je igran u beogradskim pozorištima.

Takođe, njena knjiga eseja “Totalna rasprodaja” otkrila je neki novi svet glumice, žene sa stavom i sa veoma pronicljivim zapažanjima.

Njeni tvitovi, tokom izbora u Americi, su veoma često citirani, jer je uvek gađala pravo u centar.

Share this article