Vojin Ćetković pročitao pismo posvećeno Miši Janketiću, niko u sali nije mogao da sakrije suze

Glumac Vojin Ćetković oprostio se od kolege, velikana srpskog glumišta Miše Janketića na komemoraciji održanoj u Jugoslovenskom dramskom pozorištu:

 

Komemoracija Miši Janketiću

 *Komemoracija Miši Janketiću / FOTO: RAS SRBIJA

- Dradi moj Mišo, pišem ti ovo pismo u nadi da me neće prekidati ako budem patetičan. Želim da ti se zahvalim za svaki minut, na sceni, bifeu... reći ću ti, neka ispadnem neka strina, da te volim i da mi mnogo značiš. Hvala ti što mi nisi bio samo otac, već i prijatelj. Ti si jedini veliki glumac koji je dolazio da gleda glumce da bi učio od njih. Igrao u modernom ritmu, kako bi ti rekao. Hvala ti što si nas štitio. Rekao mi je Gaga u poverenju: "Miša je vitez". Jesi. Da znaš, zapisao sam neke tvoje misli, možda ću to ispričati nekom mladim glumcima. Hvala ti što si me vodao po ovoj sceni, za ono kada si me gurao ispred sebe na poklon. Za uvek i sve. Za to što si dokazao da ništa nije pogrešno ako služi pravom cilju. Eto ti, to ti je delić zahvalnosti. Eto ti dovoljno patetike. Putuj kneže, pozdravi nam glavešine glumce, njima ideš - rekao je Vojin i dodao:

- U salonu muk. Šta radi Miša? Miša broji jablanove. Zbogom, videćemo se, ako mi dozovoliš da gore budem u tvom društvu - rekao je Vojin Ćetković.

(Izvor: blic.rs)

Share this article