ČOVEK MOG ŽIVOTA pre 39 godina ostavio me je bez reči objašnjenja, a onda mi je 2020. poslao poruku

U trenutku kada su prvi put ugledali jedno drugo tokom 70-ih godina Peni Ambers (61) i Mark Betel (62) znali su da su suđeni jedno drugom. Bila je to ljubav na prvi pogled, iako su bili tek tinejdžeri.

Peni je imala 16 godina kada je u privatnoj školi u Notingemu upoznala Marka, 17-godišnjeg učenika na razmeni iz Nasaua na Bahamima. Njihova ljubav trajala je kroz čitavu srednju školu, a potom i fakultet. Mark se čak vratio u Englesku, prihvativši stipendiju na jednom londonskom univerzitetu, a sve kako bi bio bliže svojoj voljenoj, koja je takođe studirala na obližnjem koledžu.

 

Onda je jednog dana Mark došao do Peni i raskinuo, bez ikakvog objašnjenja! Peni je ovaj raskid slomio, do te mere da je napustila koledž i dugo se borila sa mentalnim zdravljem. U godinama koje će doći ona se dva puta udavala i razvodila, ali nikada nije prestala da misli o Marku.

Mark je 39 godina nakon nemilog raskida potražio Peni na Fejsbuku i poslao joj je poruku, a ubrzo su počeli da ćaskaju, baš kao da se nikada nisu ni rastajali. I on je otkrio da se ženio i razvodio, a potom je rešio da prizna Peni zašto ju je pre četiri decenije ostavio, prenosi portal "InspireMore".

Par je ponovo zajedno!

Par je ponovo zajedno! Foto:Don of a New Age / Facebook

Ispostavilo se da Penin otac nije odobravao ovu vezu jer je Mark crnac, te je u više navrata pokušavao da ga natera da ostavi njegovu ćerku. Na kraju ga je posetio na univerzitetu, odvukao sa predavanja i zapretio da će povući veze za povlačenje stipendije, ukoliko ne ostavi Peni.

 

"Nisam mogao ništa da uradim. Bio sam hiljadama kilometra daleko od kuće, sam u stranoj zemlji. U potpunosti sam zavisio od svoje stipendije. Morao sam da donesem najtežu odluku u životu i moram sam da je donesem sam. Bilo je srceparajuće", ispričao je Mark.

Par veruje u blistavu budućnost

Par veruje u blistavu budućnost Foto:Facebook

Ipak, godinama kasnije bio je odlučan u nameru da pronađe svoju ljubav od koje je pobegao. Nakon što su 18 meseci održavali telefonsku vezu, zbog restirkcija usled pandemije Kovida-19, Peni je prošle godine konačno odletela u Nasau kako bi se sastala sa Markom.

"Kada smo se prvi put, pustio sam suzu. Nisam mogao da verujem da je u mojoj zemlji, u mojim rukam. Imali smo 39 izgubljenih godina, ali se radujemo sjajnoj budućnosti", dodao je on.

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article