Kako su Vanja i Aleksandar napravili veridbu o kojoj priča CELA SRBIJA (FOTO, VIDEO)

Za razliku od naših baka i deka koji su prilikom zabavljanja, pa i braka bili osuđeni na komunikaciju pismima koja su putovala danima i nedeljama, današnji parovi posredstvom moderne tehnologije imaju priliku da budu u kontaktu licem u lice, a da se nalaze na suprotnim stranama sveta. Iako se nekada tvrdilo da je "daleko od očiju, još dalje od srca", jedan mladi par je svojim odnosom pokazao da se i u današnje vreme komunikacija može svesti na minimum i iščekivanje poziva i poruke, a da ljubav jača iz dana u dan.

Za ljubavnu priča između Vanje Tomić (26) i Aleksandra Milovanovića (30) iz Osečine kraj Valjeva, može se reći sve sem da je moderna i obična. Naime, zbog prirode nekadašnjeg Aleksandrovog posla, koji je bio vojnik u Legiji stranaca, njima se ponekada dešavalo da se ne čuju i po nekoliko meseci. Zbog svega toga, on je odlučio da svoju dragu zaprosi na jedan zaista divan način, tokom koncerta Željka Vasića i to na samoj bini.

 

Kako je počela vaša ljubavna priča?

- Mi smo se poznavali godinama, ali nikada nije bilo indicija da će to poznanstvo prerasti u nešto više. Onda su nekako putevi počeli sve češće da nam se ukrštaju na mestima gde sam ja pevala po gradu, a on dolazio da me sluša. Tako je krenulo simpatije su prerasle u flert, a iz flerta se rodila ljubav. U startu je sve delovalo da će ostati na nečemu neobaveznom. Aleksandar je bio na pauzi između dva terena, i moja je pretpostavka bila da ćee naša veza i te emocije izbledeti kada on ponovo ode na teren. Ta činjenica da je on profesionalni vojnik je u startu bila mač sa dve oštrice i rizik. On mi je objasnio da je sa vojnikom živeti lepo ali je jako teško.

- Priznajem, činjenica da je vojnik je doprinela da se brže zaljubim u njega ali me takođe plašila činjenica da njegov posao nosi rizik da se možda sa nekog od terena neće vratiti živ. Da ne spominjem koliko je naporno biti u ljubavi s nekim koga volite i do koga vam je stalo a uz sve tehnološke inovacije ne možete da se cujete telefonom, skajpom, vocapom jer je on negde gde se odvija rat. Nisam baš bila spremna na vezu na daljinu, ali eto opstali smo - započinje nam priču Vanja, dodajući da su mnogi njihovi prijatelji otvorili kladionicu koja se bavila time koliko će njih dvoje ostati zajedno.

Vanja i Aleksandar

 *Vanja i Aleksandar / FOTO: VANJA TOMIĆ / PRIVATNA ARHIVA

Iz ove činjenice, iznedrilo se i naše sledeće pitanje, a to je kako je okolina reagovala na njihovu vezu.

- Od starta smo kao par svima bili glavna tema. Znate, gledali su nas kao bitangu i princezu. Bilo je onih koji su i za i protiv nas. Neki su nam čak i prognozirali rok trajanja kao u kladionici, ali ništa od toga nije uticalo na nas dvoje. Jednostavno, voleli smo se i uživali u svakom trenutku koji smo provodili zajedno, nismo pridavali pažnje malicioznim komentarima, jer bi to bio gubitak dragocenog vremena za nas dvoje.

 

Da li smatrate da daljina čini vaš odnos čvršćim i stabilnijim?

- Dok je bio na terenu pet meseci smo bili razdvojeni u komadu bez ijedne poruke i poziva, da bi se onda javio samo na minut da saopšti da je živ i onda opet se ne javlja po par meseci. Ne bih stvarno to nikome poželela da kad započne vezu i zavoli nekoga mora da prolazi kroz tu situaciju. Sad smo se već navikli jedno na drugo i možda će mi neki novi teren lakše pasti jer je mnogo veće poverenje između nas. Na početku ljubavi često sam zvala njegove prijatelje koje sam poznavala da proverim da li se njima javlja češce nego meni. Kao i svaka žena nisam verovala da baš ne može da se javi sad kad postoji sva ta tehnologija. Eto prevarila sam se, stvarno nije mogao da se javlja i stvarno me voli - kaže nam Vanja kroz smeh.

Kuma nije dugme. Aleksandra, Vanja i Aleksandar

 *Kuma nije dugme. Aleksandra, Vanja i Aleksandar

FOTO: VANJA TOMIĆ / PRIVATNA ARHIVA

Da li je Aleksandar, vojnik i u vezi, odnosno, da li je disciplinovan i krut ili kada ste zajedno na scenu stupa njegova nežnija strana ličnosti?

- Aleksandar jeste krajnje disciplinovan, kako u poslu tako i u životu ali ga nikada ne bih opisala kao krutog. Sama činjenica da Aleksandar nije običan vojnik već bivši legionar podrazumeva da je na prvom mestu gospodin i kavaljer, pa tek onda profesionalac. Kada se na to doda da je on prema meni najnežniji i najemotivniji muškarac onda mogu pod punom odgovornošcu da tvrdim kako imam gospodina savršenog pored sebe - kazala nam je Vanja, a onda je prebacila loptu za sledeće pitanje u Aleksandrove ruke.

Kum Milan, Vanja i Aleksandar

 *Kum Milan, Vanja i Aleksandar / FOTO: VANJA TOMIĆ / PRIVATNA ARHIVA

Kako ste došli do toga da se verite na koncertu i ko vam je pomogao da pripremite teren?

- Želeo sam da uradim nešto posebno za Vanju ne samo kako bih joj dokazao da je volim i da želim da to potraje zauvek, već i da joj se odužim za sav stres koji je preživela dok sam ja bio na terenu. Ona je i pored svih tih stvari odlučila da ostane pored mene. Velika je to stvar ako uzmemo u obzir da već sutra-prekosutra mogu da me pozovu na teren, na šta ja moram da se odazovem. Uz pomoć kuma Milana Pavlovića i naše zajedničke drugarice, Aleksandre Mitrović, došao sam na ideju da zaprosim Vanju baš na Željkovom koncertu.

 

- Naime, kako Aleksandra već ima iskustva u tim stvarima, pošto se uporedo sa manekenstvom bavi i organizacijom venčanja, nije mogla da me odbije budući da je znala kakav sam. Priznajem da sam za romantične stvari ipak onaj najklasičniji muškarac i vojnik, kom deo mozga za ovakve stvari ne funkcioniše kao drugim ljudima. Milan je bio zadužen za organizaciju dolaska na koncert, za koji smo Vanji rekli da su karte rođendanski poklon za nju, dok je Aleksandra, koju smo kasnije uzeli takođe za kumu, bila zadužena za ostalo. Ja sam bio tu da se trudim da ostanerm miran i staložen, pošto su mi se ruke i glas drhtali. Iako sam znao da me voli, jedva sam dočekao da mi kaže "DA" pošto su mi se žargonski rečeno, noge odsekle od neizvesnosti i treme - kaže nam hrabri mladoženja, dodajući da je odahnuo onog trenutka kada su se zagrlili.

Veridba

 *Veridba / FOTO: INSTAGRAM / SCREENSHOT

Kako su nam rekli, Vanja nije znala šta ju je snašlo u trenutku, pošto i pored svega, nije znala da je njen izabranik rešen da na takav način pokaže ljubav koju oseća prema njoj.

- Malo je reći da sam bila šokirana i iznenađena u isto vreme. Fenomenalno su njih troje to zakuvali bez mog znanja, ali ne mogu da se ljutim. Kuma Aleksandra, kum Milan i Aleksandar su isplanirali sve toliko detaljno da mi ni na kraj pameti nije palo svih ovih dana da mi se možda nešto sprema. Aleksandar i ja već neko vreme živimo zajedno, i negde mi je bilo logično da ćemo u nekom trenutku preći na taj neki viši nivo veze, ali nisam mislila da bi se to moglo desiti na koncertu.

 

- Kada me je zaporosio nisam imala tremu zato što smo na koncertu Željka Vasića, jer već deset godina pevam po klubovima svaki vikend i navikla sam na ovakav ambijent, već zato što su me baš iznenadili. Samo ću vam reći da je Aleksandar baš imao veliku tremu i da se tresao. Očigledno je da svaki muškarac mora pored sebe da ima drugaricu poput naše kume Aleksandre, koja će biti tu da mu sve organizuje i da ga lepo pripremi i kuma poput Milana koji je organizovao stvari oko koncerta i drržao za svaki slučaj limenku piva ako se mladoženji veže jezik - kaže nam Vanja kroz smeh, dodajući da je svadba uskoro pošto čekaju lepo vreme da mogu da naprave pravu feštu, opet po savetu kume.

Veridba

 *Veridba / FOTO: INSTAGRAM, ALEKSANDRA_MIT / SCREENSHOT

(Izvor: blic.rs)

Share this article