Mladoženja pobegao sa venčanja u selu kod Kragujevca (VIDEO)

Kupljeno je piće, pečenje je isečeno, svatovi su bili pozvani.. a onda je svadba otkazana.

Ne samo selo Čestina u kojem je svadba trebalo da bude održana, nego ni ceo kraj ne pamti da se nešto ovako dogodilo. U selu kod Kragujevca mladoženja je pobegao sa venčanja.

A mladoženja je pobegao dok je mlada bila kod frizera. Mladenci su iz Beograda, imaju između 35-40 godina i došli su u selo Čestin da se tu venčaju jer su mladini iz tog kraja. Trebalo je da se u manastiru Kamenac zavetuju na večnu ljubav. Noć pred samo venčanje su se posvađali. Detalji nisu poznati, mnogo je verzija, ali svakako venčanja nije bilo i sve je otkazano za 24 sata. 

PROČITAJTE JOŠ Uvodi se novi zakon: RODITELJI, NE SMETE VIŠE DA BIJETE DECU! Ako ih udarite mogu da vas prijave

 

I meštani susednog sela Gruža znaju za događaj, čuli su da je tog jutra bilo razmirica, da je venčanje trebalo da bude u etno stilu. Priča se da "mladoženja nešto nije bio zadovoljan", da je "mlada sa majkom otišla u inostranstvo", pominje se i da je mladoženja odjurio na motoru sa drugom... 

Mladini rođaci nisu dozvolili da se fotografiše mesto gde je venčanje trebalo da bude. 

Zašto i kako dođe do toga da se svadba otkaže u poslednjem trenutku, pričale su u "150 minuta" Marijana Vukadin, organizator venčanja i psiholog Marta Tutić. 

"Ova situacija, beg sa venčanja, je posledica, a mi ne znamo šta je uzrok. Ovo nije usamljen slučaj, obično žene pobegnu. Nakupi se mnogo razloga, pa dođe do odlluke u poslednjem trenutku, jer je bolje ne ući u brak", kaže Marta Tutić. 

Moguće je i da dođe do sukoba pre toga, objašnjava. 

"Venčanje je radostan događaj za celu porodicu,okruženje, ali i stresan. To je onaj pozitivan stres, ali izaziva tremu, pa ukoliko je neko nesiguran, ima niže samopouzdanje, prikrivenu anksioznost, dođe do bega", pojasnila je Tutić. 

 

Postoje i činovi prevara, klasičnih prevara. 

"Nismo imali slučaj bega, ali jesmo da jedna strana priprema venčanje zarad koristi, i kada uzme sve što može da uzme od partnera, u ovom slučaju je to bio muškarac, on ne dođe na venčanje. To je svesni čin prevare, ali da se u toku noći ili dana svadbe raziđu ili rastanu, nismo imali. Ova situacija prevare je jako bolna, teška, jer se venčanje priprema dugo. I mi kao firma smo teško podneli taj događaj. Oni su bili lep par, ni mi nismo primetili nikakve naznake.. Ali, na dan svadbe, bili su tu samo mlada i njeni, niko sa mladoženjine strane nije bio tu", kazala je Marijana Vukadin. 

Suočavali su se i sa situacijama da se godište sazna tek pri činu venčanja, kada matičar pročita, pa dođe do svađe. 

Pogledajte detaljan prilog i razgovor, u videu.

Share this article