TRI TRIKA UZ KOJE CRVENO MESO VIŠE NIKADA NEĆE ISPASTI TVRDO I ŽILAVO

Crveno meso je namirnica koju možete pripremiti na stotine načina, ali jedini problem kod pripreme može predstavljati kvaliteta mesa. Koliko vam se puta dogodilo da kupite lep komad mesa, no kada ste ga pripremili, ostao je tvrd, suv ili žilav?

Kako bi izbjegli ovakav scenarij, budite lukavi i  meso 'iznenadite' nekim od sljedećih trikova koji garantiraju da će pečeno, pirjano ili kuhano meso ispasti mekano kao duša. 

 

1. Voće

Jabuka, ananas i kruška vaši su saveznici u kuvanju, pečenju i pirjanju crvenog mesa. Sve što trebate učiniti je oguliti voće te ga poslagati po mesu dok se pirja kuha ili peče. Voćne kiseline će omekšati meso i učiniti ga ukusnijim.

2. Jabukovo sirće

Iako postoje različite marinade za meso, ova koju vam predlažemo uticaće na ukus mesa, ali će ga i učiniti mekim. U činiji izmešajte naseckani luk i jabuku pa dodajte maslinovog ulja i kašiku jabukovog sirćeta. Meso namažite marinadom pa ga tako ostavite u frižderu preko noći, a sutradan ga pripremite po želji.

3. Limun

Limun je izvrstan saveznik u pripremi mesa. Želite li biti sigurni da će meso ispasti meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom. Za razliku od spomenute marinade koja treba odstajati preko noći, limunov sok ima puno brži učinak te će delovati na meso već nakon 30 minuta.

 

(Izvor: punkufer)

Share this article