U islamskim zemljama rak se ne smatra ozbiljnom bolešću: Evo kako ga oni leče!

Na Fejsbuk stranici Aleksandra Černigovskog pojavio se tekst o lečenju malignih bolesti u islamskim zemljama. On na svojoj stranici navodi da muslimaske zemlje ne smatraju kancer opasnom bolešću i da ga navodno "lako leče kroz nekoliko dana najstrožijeg posta".

"Oni ovu bolest, koja je kod njih retka, čak i ne zovu "rak", već zver koja apsorbuje nekoliko puta više energije u svoje ćelije. Raste i raste (metastazira) i kada naraste dosta i čoveku ponestane energije, prelazi na sve ostale izvore u telu, što dovodi do fatalnog ishoda.

Ali, kada se zveri uskrati hrana, ona brzo umire.

 

Profesori sa Univerziteta u Alžiru smatraju da kancer u bilo kojem stadijumu usled gladovanja umire u roku od 3 dana do mesec dana. Gladovanje u ovom smislu ne znači da da ne jedete ništa i da pijete samo čistu vodu. Ako vam je stolica normalna, tamna i čvrsta, znači da je bolest prošla.

Oni tvrde da je post recept i za prevenciju i za lečenje raka. Prema rezultatima studije objavljene u Proceedings of the National Academy of Sciences, da bi se izlečili ili sprečili kancer, ljudi treba svako malo da izbace sva tri obroka, ili da poste trećinu ili polovinu dana.

Druga opcija su "posni dani", odnosno unođenje maksimalno 500 kalorija na dan, ili potpuno izbacivanje doručka i ručka.

 *foto: Shutterstock

Ako je verovati naučnicima sa alžirskog univerziteta, ovo će pomoći da održite normalnu telesnu težinu i sprečite razvoj dijabetesa, kancera, Alchajmerove bolesti, kao i bolesti kardiovaskularnog sistema.

Caka je u tome što povremeno odbijanje hrane omogućava telu da proizvede bolji odgovor na stres, zaustavi zapaljenske procese i uništi tumore, koji najčešće nastaju od ishrane, kao i da ubrza eliminaciju oštećenih i obolelih ćelija.

Naučnici zaključuju da je u vremenu evolucije tradicionalni sistem ishrane koji podrazumeva tri obroka - abnormalan. Dakle, ishrana naših predaka koji su uzgajali svoju hranu danas nije prikladna.

 

Pravilan način uzimanja voća

Stručnjaci navode i da je najbolje jesti voće na prazan želudac.

Još je dr Herbert Šelton (1895-1985.), američki naturopata, stručnjak za alternativnu medicinu, pacifista, vegetarijanac i pristalica posta, ovo objasnio još odavno.

Dr Herbert Šelton

 *Dr Herbert Šelton / foto: Wikipedia

Kada se jede na prazan stomak, svako voće se u kontaktu sa želudačnom kiselinom alkalizuje. U suprotnom, ako se pomeša sa ostacima druge hrane, proizvode se gasovi, pa dolazi donadutosti, bola...Osim problema s varenjem, dr Šelton je smatrao i da voće na prazan stomak sprečava da kosa osedi i opada, a navodno nestaju i podočnjaci i problemi s nervima.

 

"Ako pravilno jedete voće, našli ste tajnu lepote, dugovečnosti, zdravlja, energije, sreće i normalne težine", govorio je dr Šelton.

Nekoliko važnih saveta:

- Kad vam se pije sok, pijte isključivo sveže isceđen;

- Nemojte jesti kuvano voće, jer su mu važni nutrijenti uništeni;

- Jedenje voća mnogo je bolje nego ispijanje njegovog soka;

- Da detoksikujete telo, tri dana postite na voću (jedenje voća i ispijanje sveže ceđenih sokova).

(Izvor: stil.kurir.rs)

Share this article