Važnost pozitivnog stava

Životni stil opisuje vaš svakodnevni život i navike koje određuju hoćete li biti zdravi koliko možete biti ili ne. Previše alkohola i cigareta može naštetiti vašem tijelu, a vježbe utječu na zdravlje srca, plodnost, tjelesnu težinu i raspoloženje. Zdrav životni stil ključ je dobra zdravlja.

Svi imamo svoj dnevni ritam, koji nazivamo i cirkadijurnim ritmom. Uskladite li taj ritam s prirodnim ritmom, najbolje ćete iskoristiti sate kad ste budni. Drugim riječima, postizat ćete bolje rezultate na osobnome i profesionalnom planu, bolje ćete se nositi sa stresom te biti puni energije i pozitivni.

Spavat ćete mirnije i bolje se odmarati, što će stvoriti pozitivan ciklus spavanja i budnosti. Ne podcjenjujte snagu zdrava sna. Bez njega nema zdrava života.

Naravno, na to živite li zdravim životom ili ne utječu i drugi faktori osim spavanja. Opće je poznato da redovito vježbanje ima prekrasan učinak na zdravlje i sustave vašeg tijela: sve ih uravnotežuje pa se osjećate i izgledate savršeno.

Život nas stavlja pred brojna iskušenja. Najčešće su pušenje i alkohol. Malo ljudi živi apsolutno zdravim životom, no bitno je shvatiti kako nezdrav životni stil može oštetiti vaše zdravlje. Stoga odaberite ispravno. Upoznajte ritam svoga tijela kako biste odluke koje štete vašem zdravlju pretvorili u one koje mu koriste.

Naučite kako dobre odluke učiniti još boljima i biti zdravi i u najboljoj formi. Tek nekoliko jednostavnih promjena u životnom stilu, primjerice, svakodnevno vježbanje od 20 do 30 minuta ili smanjena količina popijenog alkohola, dokazano će vam poboljšati trenutačno zdravlje i dugoročno vas zaštititi od tipično ženskih bolesti, npr., srčanih bolesti ili osteoporoze. Vježbanje tri do četiri puta na tjedan smanjuje rizik smrti od bolesti krvožilnog sustava za 40 posto.

Najljepše je od svega to što ti savjeti nisu vezani za godine. Bit će vam korisni od puberteta do menopauze, pa čak i nakon nje.

KutakNet

 

 

Share this article