Vera ga je zavolela kad je imala 16 šodina: Živeli u braku 71 GODINU, pa umrli u razmaku od ČETIRI MINUTA

Juče napustili ovaj svet - zajedno.

Bračni par koji je proveo u braku preko 70 godina umro je u razmaku od samo četiri minuta. Heroj Drugog svetskog rata Vilf Rasel (93) preminuo je u domu za stare 29. marta oko 6.50 ujutro. Neverovatno, ali njegova žena Vera (91) koja je od njega bila udaljena oko 4,8 km umrla je istog jutra oko 6.54.

 

Vilf se borio u Italiji i Severnoj Africi tokom Drugog svetskog rata, a u dom za stare je smešten nakon što mu je prošle godine ustanovljena demencija. Rođaci kažu da je Verino zdravlje počelo da se pogoršava nakon što njen suprug više nije bio sposoban da je prepozna tokom poseta.

Ona je primljena u bolnicu ovog januara, a preminula je i ne znajući da je njen muž umro nekoliko trenutaka ranije.

Bili su zaljubljeni još od detinjstva kada su imali samo 16 i 18 godina, a venčali su se posle rata 5. septembra 1945. godine.

Unuka Stefani (44) kaže da je njenom dedi dijagnostikovana demencija pre godinu dana i da je morao da bude smešten u dom gde su brinuli o njemu.

– Moja baka je skoro otišla da ga vidi, ali on je nije prepoznao, pa je njeno stanje krenulo da se pogoršava. Mislim da je čekala da ode. Srce joj je bilo slomljeno – rekla je ona.

 

(Izvor: srbijadanas.com)

Share this article