Bodin glas razuma: Ako je Branislav Lečić kriv - maksimalna kazna, ali institucije, a ne javnost da donese presudu

U opštem ludilu i voajerisanju šire društvene zajednice na tragične vesti, sudbine i događaje sve je teže pronaći glas razuma koji histeriju i vampirski apetiti vraća gde im je i mesto.

Glumac Slobodan Boda Ninković gostovao je u jutarnjem programu TV NovaS i na jedan zdravorazumski način osvrnuo se na slučaj, za sada samo navodnog, silovanja mlade glumice Danijele Štajnfeld od strane starijeg kolege Branislava Lečića.

PROČITAJTE JOŠ Scena za pamćenje na Novom Beogradu: Žena pokušala da se isparkira, smetala joj rampa (VIDEO)

Boda smatra da je izuzetno hrabar i za svako poštovanje Danijelin gest da javno progovori o silovanju. On je jasno poručio da bi šira društvena zajednica trebala da se smiri i da institucije moraju da rade i preuzmu svoj posao.

 

Ninković je nedvosmisleno iskazao svoj stav, tako da nazovi objektivni novinari koji se više ponašaju poput aktivista, a ne informatora javnog mnjenja, ne mogu da mu implementiraju i uobličavaju kontekst po sopstvenom nahođenju.

– Ako to jeste tačno, bezrezervno podržavam maksimalnu kaznu za učinjeno, tu nema priče. Nadam da postoje još uvek u ovoj zemlji neke institucije koje time treba da se bave i da sve utvrde – započeo je popularni Boda.

PROČITAJTE JOŠ "Reci istinu, Danijela": Pogledajte video-obraćanje Branislava Lečića

Njemu se nikako ne dopada atmosfera koja se stvara oko ovog i svih sličnih događaja. Poredi današnje vreme sa 1945. godinom i prekim narodnim sudovima.

– Daje se javni prostor za razne komentare, potpuno nekontrolisane. Unapred se donose presude. Ako nastavimo ovim tempom, mislim da ćemo stići do situacije kao iz 45′ godine, kada su sudovi bili samo formalnost i sudije su samo postavljali pitanje okupljenim ljudima koji su dosnoli presudu. Ako dođemo u situaciju da instucije ne postoje i da su nebitne, mislim da nam neće biti dobro – rekao je Slobodan Boda Ninković, a preneo je portal Nova.rs.

Share this article