Deda Milutin (86) koji je pucao na provalnika: "Stajao je iznad moje glave sa sekirom u rukama i fantomkom na glavi"

Policajac u penziji Milutin Cvetković (86) iz Lebana pušten je jutros iz policije gde je zadržavan 48 sati nakon što je upucao lopova koji mu je provalio u kuću.

Milutin na periferiji Lebana živi sa nepokretom suprugom, a navodi da se lopov u njegovu kuću ušunjao tako što je razbio staklo na jednom prozoru i nečujno upao u sobu gde su dvoje starih ljudi spavali.

PROČITAJTE JOŠ DEKA (86) USTRELIO PROVALNIKA, OKRIVLJEN ZA POKUŠAJ UBISTVA?! Da li je ovo NUŽNA ODBRANA

Bilo je to prema svedočenju Cvetkovića 20 minuta posle ponoći 13. marta.

- Ništa nisam čuo, uhvatio me je prvi san, dremuckao sam u fotelji pored moje supruge koja je čvrsto spavala. Probudio me čovek sa podignutom sekirom u rukama i sa fantomkom, stajao je tačno iznad moje glave. Odmah sam skočio sa fotelje - opisuje Cvetković, iskusni policajac i ratnik, koji je za razliku od svoje supruge, koja se probudila vrišteći, ostao pribran.

 

Milutin je nastavio da opisuje jeziv događaj:

- Rekao mi je: "Ti imaš pare, rekli su mi da imaš puno para i ako mi ih odmah ne predaš, ode glava i tebi i tvojoj ženi". Bio sam pribran i pokušao sam da mirno razgovoram sa njim.

Pošto je lopov i razbojnik tvrdio da je novac upravo u sobi u kojoj je zatekao dvoje Lebančana, starac mu je rekao da ne viče, jer se supruga uznemirila i da će mu dati sav novac, što je donekle umirlio provalnika.

- Znate, ja se od svog pištolja "7,65" nikada ne odvajam. Dok sam polako ustajao iz fotelje, praveći se da sam teško nepokretan, iz čarape pored gležnja, izvukao sam pištolj. Pošto moje ubeđivanje nije uspelo i pošto sam video da ima nameru da me ubije, pucao sam u njega. Ciljao sam nogu, tog momenta on se srušio na pod, a ja sam odmah pozvao policiju - priča dalje Milutin sve vreme govoreći da je veoma umoran od silnih ispitivanja, prenosi JugMedia.

Dok je čekao da dođe policija, njegov zadatak, kako kaže, bio je da umiri svoju suprugu koja je sve vreme ležeći na krevetu vrištala, molila provalnika i zapomagala, a dodatno se uplašila od pucnjave i krvi.

 

- Bojala sam i za svog surpuga i za tog ludog momka, bojala sam se da li će preživeti, pošto se savijao od bolova - upada u priču starica izmučenog lica sa operisanom nogom.

Ubrzo je došla policija, napravljen je uviđaj, a Cvetković je odveden u stanicu da da izjavu.

- Mislio sam da sam ga ranio u nogu, ali mi je kasnije u policiji rečeno da sam ga izgleda ranio malo više iznad noge, u stomak, pa je provalnik koji je nameravao čak i da mi odrubi glavu, završio na operacionom stolu i prema informacijama koje sam dobio izvađen mu je jedan bubreg - dodaje Cvetković, nosilac mnogih priznanja za hrabrost i požrtvovan rad.

PROČITAJTE JOŠ Firma iz Paraćina nagrađuje zaposlene: Ko se vakciniše - 6.000 dinara (FOTO)

Kuća Cvetkovića, koji imaju dve udate ćerke, nalazi se na periferiji Lebana, ali u gusto naseljenom kraju. Komšije kažu da su za dramu koja se tokom noći odvijala čuli tek sat vremena kasnije kad su se u tesnoj ulici videli načičkana vozila policije, tužilaštva i pre svega hitne pomoći, koja je pored zbrinjavanja ranjenog provalnika, morala da pruži pomoć i uplašenoj starici.

Cvetković tvrdi da ne poznaje tog mladića i da ni danas ne zna o kome je reč. Kaže i da je zaboravio da ispriča policiji da je provalnik i lopov, navodno, imao dva saučesnika koji su ga čekali oko kuće.

Share this article