ĐORĐA MARTINOVIĆA KOGA SU ALBANCI NABILI NA KOLAC PRATIO JE DO LONDONA: Evo ko je bio ugledni hirurg Zoran Krivokapić

Profesor Zoran Krivokapić preminuo je u 68. godini.

Bio je vodeći naš stručnjak u oblasti kolorektalne hirurgije i proktologije. U praksu je uveo i široko popularisao više od 46 dijagnostičkih postupaka i operativnih metoda. Obavio je više od 5.000 veoma komplikovanih operacija karcinoma debelog creva.

Profesor Krivokapić je bio redovni član SANU i svetski priznat stručnjak.

Ostaće upamćeno da se sam javio da prati stanje Đorđa Martinovića iz Gnjilana, uglednog domaćina, koga su pre 30 godina Albanci, nikad zvanično otkriveni, nabili na kolac, na čijem vrhu je bila polomljena pivska flaša.

 

- Za gotovo četiri decenije, koliko radim i operišem, nikada više nisam video povrede kakve je imao Đorđe Martinović - govorio je za "Novosti", akademik Krivokapić, inače rođen u Zvečanu. - Njegovo prebacivanje u London pomogli su advokat Velimir Cvetić, novinar Dragan Barjaktarević i reditelj Milorad Bajić. U Londonu ga je operisao čuveni hirurg Piter Holi, svetski priznat stručnjak za operaciju povreda analnog otvora. Njegov nalaz koji sam doneo u Beograd glasio je da je “isključeno svako samopovređivanje” i da je “zločin proučio sa kolegama posle uvida u kompletnu medicinsku dokumentaciju”. Tvrdio je i da su nasilje izvršile najmanje tri osobe.

Zoran Krivokapić

FOTO: YOUTUBE/BELLE AMIE

Istakao je tada Zoran da mu je bilo poptuno jasno šta se dogodilo.

- Nijednog trenutka nisam se dvoumio da sa Đorđem krenem u London, iako to nije bilo politički poželjno i moglo je da našteti mojoj karijeri. Ali ja dilemu, ljudsku nisam imao. Bilo mi je potpuno jasno šta se dogodilo. Stručnjaci u Londonu su to samo potvrdili iako se potpuno kosilo sa onim što je politička vrhuška tada govorila - pričao nam je akademik Krivokapić, prenose Novosti.

Ostao je dobar prijatelj sa Đorđem sve do njegove smrti.

Share this article