DRUG MOG SLAVIŠE došao nam je u goste i uradio OVO! Preklinjali smo ga da ne radi to, ALI NE VREDI...

Izuti se ili ne u gostima? Polemika koja je u našoj zemlji valjda živa otkako je sveta i veka, a sredina ne postoji i svi se dele u dve jasno definisane grupe - oni koji su za i oni koji su protiv.

Napamet znam argumente i jedne i druge grupe, jer sam diskusiju vodila najmanje 50 puta za života sa različitim ljudima, prijateljima i poznanicima i koliko god vi dobro argumentovali svoje mišljenje, verujte mi - druga strana se neće pokolebati nijedne sekunde.

Ono što sam spoznala je činjenično stanje - ovo je navika koja u 90 odsto slučajeva potiče iz kuće, odnosno rezultat je dugogodišnje prakse i vaspitanja, i NIKADA, ali baš NIKADA se neće promeniti.

 

Bilo kako bilo, ja spadam u kategoriju onih koji se protive izuvanju u tuđim kućama i za mene je ravno paklu kada sam na nečijoj slavi primorana da se izujem i naokolo šetam u tankim unihopkama. Krajnje je neprimereno, besmisleno i neshvatljivo, osim u slučaju ako ću dići noge na trosed i ispružiti se, što sasvim sigurno neću!

U mojoj kući se ne izuva!

*Foto:Profimedia

Ipak, koliko god se meni ne dopada činjenica da moram da se izujem u tuđoj kući, ja pravilo domaćina ispoštujem! Još nisam upoznala nekog ko je odbio da se izuje. S druge strane, mnogi koji se zalažu za izuvanje, ne prihvataju opciju da se ne izuju u mojoj kući. U MOJOJ KUĆI, koju ja održavam i čistim, a ne oni i ne vidim razlog zašto jednostavno ne ostanu obuveni, već primovaraju mene i supruga i druge prijatelje da gledamo njihova bosa stopala.

Da sve bude apsurdnije - kada očekujemo goste, osim ako nam ne dolaze članovi porodice ili bliski prijatelji, i muž i ja smo uvek obuveni ne u sobne papuče, već u cipele ili patike. I onda nastupa scena u kojoj mi kao domaćini šetkamo po kući u svakodnevnoj obući, a gost insistira da se izuje po svaku cenu iako mu je rečeno da mi to ne praktikujemo i da uđe bez problema... To nam se desilo baš pre nekoliko dana i to na proslavi rođendana mog muža, dakle prilika je bila svečanijeg karaktera. Dvoje gostiju se jednostavno izulo uprkos apelima da to ne čine i proveli su veče bosonogi, dok je ostatak gostiju uredno bio obuven.

Imate pravo na svoje mišljenje, naravno, ali isto tako poštujte tuđe, posebno ako ste gost.

Share this article