JOŠKA: EU bi molila Tita da uđe u Jugoslaviju!

Od smrti Josipa Broza Tita prošla je 41 godina.

Najveći „sin Jugoslavije” preminuo je 4. maja 1980. godine, a njegova država je deceniju kasnije počela da se raspada u krvavom građanskom ratu.

Joška Broz, koji će danas položiti cveće na dedin grob, smatra da bi EU maršala, da je poživeo još malo, molila da ih primi u Jugoslaviju.

 

- Mi smo, bre, bili pojam za sve. Da je Tito poživeo još deset godina, ne bi sada Srbija molila EU da joj se priključi, nego bi sve te kao velike sile nas molile da ih primimo pod petokraku. Jugoslavija je bila EU za sve ostale zemlje, bili smo na čelu nesvrstanih, što je činilo dve trećine planete.

Zato su nas i razbili, jer tek posle raspada SSSR i Jugoslavije Evropska unija je krenula da dobija na snazi. A sada smo mi na dnu lestvice, kako ove bivše republike što su ušle u Uniju, tako i ove ostale, koje i dalje čekaju - kaže Joška. O tome kako će istorija pamtiti njegovog dedu, po dobru ili po zlu, Joška za „Alo!” poručuje da to zavisi od političara.

PROČITAJTE JOŠ TITOV UNUK OTKRIO ŠTA MU JE DEDA PRED SMRT REKAO: A onda ispričao gde je je BROZ zaista sahranjen, zašto nema PETOKRAKE NA GROBU, zbog čega su se mnogi plašili Jovanke...

- I danas, posle toliko godina, svi samo pričaju o Titu i citiraju ga. To znači da je bio veliki čovek, bilo da ga predstavljaju u lošem ili dobrom kontekstu.

Istoriju bi trebalo prepustiti istoričarima, a ne političarima, koji je samo koriste kako bi zavadili narod. U Hrvatskoj paradiraju ustaše, u Srbiji četnici, i jedno zlo rađa drugo. Tužno je sve ovo što se danas dešava, Tito bi znao kako s tim da izađe na kraj - kaže Joška.

Share this article