TINSKA I BOKAN NAPALI MILENU RADULOVIĆ Neshvatljivo da žrtva silovanja pravi seriju! (VIDEO)

Dragoslav Bokan iz Instituta za nacionalnu strategiju i Jelena Tinska su gostujući u "Jutru" TV Prve razgovarali o uvođenju seksualnog obrazovanja u škole, a tom prilikom dotakli su se i priče o Miroslavu Aleksiću.

Nekadašnja balerina Jelena Tinska kazala je da mi zapravo živimo u haosu.

"Ja sam bila kamenovana zato što sam rekla da meni ne bi moglo da se desi da mene neko siluje 17 puta, da ja imam 17 godina i da ćutim. Silovanje znači nešto na silu, to je cepanje, modrice, vrištanje... To je na silu, a ako ti to doživiš, pa se vratiš 7 puta, onda je to jedan bolestan odnos, to je onda nešto drugo", kazala je Tinska.

PROČITAJTE JOŠ Imala sam 8 godina, skidao me golu, pa se iživljavao...: NAJSTRAŠNIJA ISPOVEST žrtve Mike Aleksića do sada

Ona se zapitala "zašto nije rekla nekome, recimo ako je bliska sa svojom mamom, zašto nije rekla njoj?"

Kako tvrdi, njena deca su išla u školu Mike Aleksića, ali i da su ubrzo odustala.

"Vratile su se kući posle dva časa i rekle da ih on vređa, ne poštuje, da neće da idu kod njega. Imale su 9 i deset godina", istakla je Tinska.

 

Dragoslav Bokan kaže da je njegova ćerka išla u školu i objašnjava da nije imala loša iskustva, već naprotiv, da je imala "fantastično iskustvo".

"Ono što su naizgled uvrede, govorene su na onaj dečiji način i ona je to tako prihvatila. Da je prihvatila kao grubost, ona bi to napustila, kao što svako ima pravo da napusti", istakao je Bokan.

Tu nije bilo edukacije, već kako kaže, dolazilo je do otkrivanja ličnosti.

dragoslav-bokan-printscreen 770

 *Dragoslav Bokan, Foto: Printscreen

"To je neko svedočenje, ne mogu da glumim da je bilo drugačija, da nije bilo dobrih stvari. Mnoge dobre stvari koje su se desile Sofiji vezane su upravo za školu Stvar srca", kazao je.

Osvrnuo se i na najave nekih medija da će doći i do snimanja serije o celom slučaju.

"To da žrtva silovanja ili tobožnjeg silovanja pravi seriju u kojoj piše replike. To je jedna fraza, ako govorite o silovanju to je velika trauma. Umetnik, pisac on piše o traumi ali to ne može traumatizovana osoba ako je zaista traumatizovana i ako je to pogađa. Ako je ona pod traumom potpuno je logično da joj je teško, da plače da u svedočenju gubi osećaj za racionalno, da počinje da jeca, da ne želi toga da se seća. Šta sad ne želi toga da se seća, a pravi seriju od toga?", kazao je Bokan.

 

Kako ističe, može neko drugi da pravi tu seriju, ali ona je počela da je snima pre nego što je došlo do objavljivanja tog slučaja.

"Pravljenje serije sa producentom, izborom glumaca, ponovljenim kadrovima, gde učitelj recimo počne da hvata neku devojku ona kaže hvataj je ovako, nemoj da je hvataš onako... Ima nečeg perverznog i jezivog u tome", objašnjava.

Na konstataciju voditelja da Milena Radulović nije potvrdila snimanje serije, Bokan je rekao da "ukoliko je istina da ona pravi tu seriju kao scenarista, ja to sa gnušanjem kritikujem i smatram to jezivim ako ne pravi tu joj se izvinjavam".

PROČITAJTE JOŠ JA BIH SADA STALA U ODBRANU MIKE ALEKSIĆA: Poznata glumica svojom izjavom ostavila Srbiju u šoku! (VIDEO)

Jelena Tinska je rekla da se "gnuša priče o toj seriji".

"To je serija pisana sa predumišljajem, smišljeno napraviš nešto i kao edukuješ druge. To se tako ne radi", kazala je.

"Opet ću da ispadnem grbava, jer ja pozdravljam sve devojke koje su izašle hrabro i rekle da ih je neko silovao. Ja se samo pitam zašto je ona devojka rekla da je silovana sedam meseci svakog utorka i povraćala, Što nisi išla petkom na glumu?", kazala je ona.

Oboje su zaključili da ništa ne sme postati rijaliti šou.

Share this article