TRAGEDIJA NA PEŠTERU Nakon serije gromova, zabrinuti roditelji krenuli ka polju kako bi našli sina, zatekli užas

M.B. (15) iz sela Žitniće na Pešterskoj visoravni, opština Sjenica, stradao je juče oko 14 sati od udara groma dok je čuvao ovce.

Nesrećni dečak je, prema onome što se za sada zna, pratio svoje stado na ispaši kada je Pešter odjednom zahvatilo snažno nevreme praćeno jakom kišom i grmljavinom. Toliko brzo da dečak nije imao vremena da se skloni na sigurno.

PROČITAJTE JOŠ "Je l' znate s kim razgovarate?": SKANDAL u jutarnjem programu, Čeda Jovanović URLAO na voditeljku TV Prva (VIDEO)

 

Posle serije gromova koji su odjeknuli Pešterom, zabrinuti da se njihovom sinu nešto moglo dogoditi roditelji su odmah seli u automobil i uputili se ka polju.

Dečaka su našli nepomičnog kraj stada i u nadi da ga lekari mogu spasiti ubacili ga u automobi. Odmah su krenuli u sjenički Dom zdravlja, udaljen od Žitnića oko 30 kilometara. Po dolasku u Sjenicu, nešto oko 15 sati, doktorima je preostalo samo da konstatuju smrt.

Dečak je bio učenik osmog razreda Osnovne škole “DŽevad LJajić” u Dugoj Poljani.

- Svi smo u šoku, bio je predivan dečak, lepo vaspitan. Naš maturant, sad je trebalo da polaže prijemni... Bez reči smo – rekla nam je jedna nastavnica.

Udari groma na Pešterskoj visoravni nisu retkost, ali poslednjih godina nije bilo smrtnih slučajeva.

Selo Žitniće nalazi se kraj puta Duga poljana - Karajukića bunari.

Share this article