VIKENDICE I ZA MANJE OD 20.000 EVRA Još jedna planina u blizini Beograda postaje hit

Bukovička banja poznata je mnogima, ali ono što nije poznato većini jeste da se iznad nje izdiže planina čija popularnost neprestano raste. Bukulja postaje jedna od najtraženijih destinacija građana Srbije i u potrazi za kratkim predahom, ali i za one koji planiraju da postanu redovni vikendaši.

Istina je da, prema tvrdnjama poznavalaca, raste zainteresovanost za kupovinu i placeva i kuća na ovom mestu. Ono što je dobro za potencijalne kupce jeste što, uprkos prirodnim lepotama sličnim Zlatiboru, Kopaoniku ili Divčibarima, ovde cene, još uvek, nisu tako visoke. Praktično je moguće za manje od 20.000 evra kupiti celu kuću sa placem.

PROČITAJTE JOŠ Detaljno otkrivamo šta se dešava sa brojilima: Evo šta znače ugovori koje šalje EPS i šta ako ih građani ne potpišu

Preporučuje ovu planinu i dobra povezanost saobraćajnica, ali i to što je udaljenost od glavnog grada Srbije svega oko 79 kilometara, dok je recimo, od Novog Sada udaljena oko 163 kilometra.

 

Nazivaju je pravim "biserom Šumadije", a potencijal Bukulje tek se uviđa.

Pogodna je, kažu upućeni, za pripremu sportskih ekipa, a obeležene pešačke staze vode od parka Bukovičke banje do vrha planine. I Planinarski savez Srbije govori o stazi na toj planini, i to kao o zahtevnoj, ali dobro uređenoj i markiranoj, na kojoj se nalaze i dva izvora pitke vode.

Na obodima Bukulje smešteno je i Garaško jezero, te time što se u njenom podnožju nalazi i Aranđelovac, predstavlja omiljeno izletište Aranđelovčana i banjskih gostiju. Poseduje više ugostiteljskih objekata, a na njoj se nalazi i izvorište gazirane mineralne vode.

Vikendice za manje od 20.000 evra

Kako za "Blic Biznis" kaže Anita Pešić, produkt menadžer sajta Nekretnine.rs, očekuje se da će ponuda za okolinu Aranđelovca narednih meseci samo rasti.

 

"Iako je još uvek mala ponuda nekretnina za prodaju u Aranđelovcu i okolini, nije čudno što ove lokacije dobijaju na interesovanju, jer ljudi sve više investiraju svoja sredstva u objekte udaljene od velikih gradova, gde je vazduh čistiji i priroda jos uvek netaknuta", ocenjuje Pešić.

Prema trenutnim informacijama sa sajta Nekretnine.rs, cena zemljišta u Aranđelovcu i okolini kreće se oko 1.000 do 1.200 evra po aru.

Prodaja kuća u Aranđelovcu odvija se po cenama od 400 evra do 1.000 evra po metru kvadratnom. Prosečna cena kvadrata za kuće koje su u ponudi je 500 evra, objasnila je naša sagovornica.

PROČITAJTE JOŠ Ričard Grenel: Želim da obnovim zgradu Generalštaba

To praktično znači da se kuće sa oko 40 kvadrata mogu kupiti za svega 20.000 evra, a to oglasi i potvrđuju.

Naravno, cena zavisi od lokacije i opremljenosti, ali se ističu oglasi za, recimo, kuću od čitavih 80 kvadrata za svega 25.000 evra, ili recimo baš vikendicu od 53 kvadrata za 17.500 evra. Slični oglasi samo se nižu.

Share this article