Rade Šerbedžija u suzama: "Đole je sve stavio u bubanj da bi rekao istinu" (VIDEO)

Rade Šerbedžija i dalje ne može da nađe reči kojima bi opisao kako se oseća nakon smrti Đorđa Balaševića, i za TV Prva naveo je da "kada se dogodi ovako nešto, to je kao elementarna nepogoda kojoj nema pomoći".

Sa očima punim suza rekao je da mu je bilo teško i da pozove Oliveru, "Đoletovu božanstvenu muzu" i da joj izjavi saučešće.

PROČITAJTE JOŠ ĐOLETOV PARK Osnovna škola u blizini Niša sadi 68 bagremova u Balaševićevu čast!

"On vas tera da se smejete kad bi trebalo plakati i tu stoji veličina tih ljudi, izuzetnih pojava u našim životima", naveo je Šerbedžija, i rekao da je Balašević savremeni Čehov.

 

Naveo je da se Balašević "smeje i smeška našim slabostima i nesrećama na božanstven način".

"Njegovu smrt treba slaviti, kao što je on to zaslužio - da se slavi taj jednistveni čovek koji je napisao najlepše ljubavne pesme, najnežnije stihove o našim detinjstvima, najtužnije rime o našim nevoljama i najsmešnije bećarske stihove o našim mentalitetima", rekao je Šerbedžija.

djordje-balasevic-tanjug-dragan-stankovic 770

 *Foto: Tanjug / Dragan Stanković

Ali istakao je da Balašević nije bio samo veliki pesnik nego i neviđeno hrabar čovek.

"On je za vreme rata i užasa stavio sve u bubanj da bi rekao istinu, i prozvao one užasne političke lidere sa svih strana koji su krivi, i onda je on za ostrašćene nacionaliste postao upitan čovek kom su zamerali takvu hrabrost", naveo je glumac.

 

Dodao je da na sreću ima više onih koji su mu se divili i koji su obožavali tu njegovu hrabrost.

"Sinoć sam išao Zagrebom i video tu decu, tu publiku kojih je bilo hiljade i pevali su njegove pesme usred Zagreba i na ćirilici napisali Bećarac", rekao je Šerbedžija dok je brisao suze, pa dodao:

"Nisam se sada rasplakao samo zbog njega, nego zbog nove mladosti koja je jedina šanse za našu budućnost i srećniju zemlju koju je i Đole sanjao", prenosi B92.

Share this article