10 sjajnih trikova za vaš pametni telefon zbog kojih će vam svi u društvu pozavideti

Postoji mnogo novih mogućnosti koje su vam dostupne i na dohvat ruke. Većina vas misli da smo ograničeni sa korišćenjem, ali smo tu da bismo vam pokazali nove trikove koji će vam dobro doći.

1. Pretvaranje telefona u uređaj za prisluškivanje

Pretvaranje telefona u uređaj za prisluškivanje

*Foto: wittyfeed.com

Možete sa lakoćom špijunirati ili koristiti telefon kao monitor za bebe i decu. Sve što treba da uradite je omogućite automatsko javljanje na svom telefonu, isključite ton, postavite ga na željeno mesto i pozovete sa bilo kog drugog mesta. Telefon će odgovoriti automatski i vi ćete moći da čujete sve šta se dešava kraj telefona.

 

2. Zaključavanje pomoću lica

Zaključavanje pomoću lica

*Foto: wittyfeed.com

Androidi su vrlo pametni i pomažu vam da koristite telefon sa širokim sprektrom mogućnosti. Postoji mnogo načina za zaključavanje i otključavanje telefona među kojima je najbezbednija sa prepoznavanjem lica. Izaberite ovu opciju i osigurajte se.

3. Napravite lampu

Napravite lampu

*Foto: youtube.com

Ako ostanete bez svetla ili ste negde napolju u mraku, ovaj trik vam moće dosta pomoći. Samo napunite flašu vodom i postavite preko vrha telefona (gde je uključeno svetlo) i dobićete pravu lampu koja će svetleti bolje i jače od samog telefona.

 

4. Produžavanje života vašeg telefona

Produžavanje života vašeg telefona

*Foto: wittyfeed.com

Normalna je pojava da se u ulaz za punjač nakupi prašina koja često dovodi do kvara telefona. kako biste ovo izbegli, čistite redovno telefon. Iskoristite iglu ili čačkalicu kako biste očistili sitne delove koje nikada ne biste dohvatili. 

NI SLUČAJNO NE KORISTITE VODU!

5. Nemojte kasniti

Nemojte kasniti

*Foto: imgur.com

Da li se teško budite? Da li i vi ignorišete alarm ujutru i želite da odspavate još 5 minuta? Postavite telefon u praznu čašu i na ovaj način će proizvesti glasniji zvuk i biće vam komplikovanije da dođete do njega i isključite alarm.

6. Pravljenje holograma

Pravljenje holograma

*Foto: wittyfeed.com

Budite kreativni i napravite magične holograme sa samo par koraka. Isecite četiri strane plastične futrole za diskove, zalepite ih i postavite na sredinu ekrana. Sjajno, zar ne?

 

7. Zaključavanje telefona

Zaključavanje telefona

*Foto: wittyfeed.com

Dešava se da se pametni telefon izgubi ili bude ukraden, zbog čega se javlja opasnost da se otkriju vaši podaci na njemu. U tom slučaju, potreban vam je IMEI broj vašeg telefona, pa se potrudite da sačuvate ovu informaciju.

 

8. Pretvaranje telefona u mikroskop

Pretvaranje telefona u mikroskop

*Foto: wittyfeed.com

Ko kaže da vam je potreban drugi uređaj kako biste posmatrali sitne stvari golim okom? Pretvorite svoj telefon u mikroskop - uz pomoć specijanih sočiva za uvećanje slike!

9. Podvodno slikanje

Podvodno slikanje

*Foto: wittyfeed.com

Nema svako vodootporni telefon, a većini nije ni potreban. Evo kako da učinite da bilo koji telefon možete da iskoristite pod vodom - samo ga uvijte u prividnu foliju i spremni ste!

10. Navigacija

Navigacija

*Foto: hearstapps.com

Da li planirate da idete na dugo putovanje na kojem će vam trebati GPS navigacija? Ne trošite bateriju oslanjajući se na GPS na telefonu. Umesto toga isključite sve aplikacije za praćenje i slikajte sve direkcije gde treba da idete.

 

(Izvor: Fokuzz.com)

Share this article