DA LI JE SAMSUNG VEĆ IZBACIO TELEFON GODINE? Testirali smo novi S9 i možemo samo kažemo - SJAJAN JE! (FOTO)

Probali smo novi Samsung Galaxy S9.

"Dočepali" smo se novog Samsung Galaxy S9 modela i koristili ga par dana da se i mi uverimo u sve lepo što nam je rečeno za ovaj model. Qualcomm SDM845 Snapdragon 845, 4 GB RAM-a, 12 MP zadnja, 8 MP prednja kamera, stereo zvučnici...

 

Ali, na stranu specifikacije. Kako zapravo sve to funkcioniše u realnom svetu?

*FOTO: FILIP PLAVČIĆ

Prva stvar koju će korisnici novog Samsung S9 primetiti je to da izgleda sumnjivo slično kao prethodni model. Teško je reći da novi Samsung S9 izgleda revolucionarno. Čini se kao da je miks S7 i S8 modela. To nikako ne znači da izgleda loše ili dosadno. Zašto, uopšte, menjati nešto što je već idealno. Navikli smo na to da Samsung izgleda fantastično i ni ovog puta nismo razočarani.

*FOTO: FILIP PLAVČIĆ

Što se tiče osećaja, dok držite novi Samsungov flagship telefon, on je stvarno sjajan. Ali ni to se ne razlikuje od prethodnih modela. Ergonomičan je, udoban i imate onaj skup osećaj u rukama, baš ono što jedan flagship model i treba da pruži. Kao da držite hiljadu evra. 

*FOTO: FILIP PLAVČIĆ

Ključni napredak u Samsungovoj novoj paleti telefona je svakako kamera. S9 ima promenljivu blendu kamere, što dozvoljava kameri da šeta između f2.4 i f1.5 otvora blende.

 

 

To rezultira fotografijama koje su mnogo sličnije fotografijama urađene profesionalnim DSLR aparatima nego što je to bio slučaj ranije. Kao dodatnu opciju, S9 ima mogućnost da snima video u "super slow-motion" varijanti od 960fps. To je stvarno sjajno. Mada, treba napomenuti da su ti videi rezolucije 720p. Svejedno, sjajna opcija koja može da bude veoma zabavna.

*FOTO: FILIP PLAVČIĆ

Samsung je uradio sjajan posao i sa "AR emojis". Odlično prepoznaje izraze lica i veoma je zabavna opcija. Sigurni smo da će vlasnici ovog modela provoditi sate igrajući se smajlićima. Takođe, ono što nam se mnogo sviđa je novi položaj fingerprint senzora. Na prošlom modelu (S8) se nalazio pored sočiva kamere, što je bilo malo nezgodno za napipati. Sada se nalazi tačno ispod kamere, na sredini, što je mnogo zgodnije za rukovanje. 

*FOTO: FILIP PLAVČIĆ

Sve u svemu, sjajan telefon, definitivno jedan od najboljih na svetu. Sjajne opcije, performanse, kamere, stereo zvučnici, displej, a o samom izgledu novog S9 ne treba mnogo trošiti reči. Nije najrevolucionarniji izgled ali ga to i dalje čini možda najlepšim telefonom ikada napravljenim (mada to je sve stvar ličnog ukusa). Jedno je sigurno, Samsung je (ponovo) dokazao, da je zasluženo na samom vrhu, kada su telefoni u pitanju. Neka samo tako nastave, mi se nećemo buniti.

 (Izvor: espreso.rs)

Share this article