Gugl napravio BEŽIČNE SLUŠALICE koje prevode strane jezike u realnom vremenu (VIDEO)

Gugl je u San Francisku predstavio nove hardvere, pametne telefone, laptop i nadogradnju za Google Home zvučnike, a najveću pažnju prisutnih pokupile su Guglove prve bežične slušalice koje imaju mogućnost prevođenja stranih jezika u realnom vremenu.

Slušalice nazvane Google Pixel Buds mogu se spojiti s bilo kojim Android i Google Pixel pametnim telefonima koji su povezani s Googleovim virtualnim glasovnim asistentom.

 

Uz Pixel Buds slušalice korisnici se mogu javljati na mobilni i puštati muziku, a što je najzanimljivije od svega, slušalice prevode strane jezike u realnom vremenu.

Pixel Buds imaju opciju slušanja i pričanja na stranim jezicima uz povezanost s mobilnim.

To znači da prilikom slušanja nekog govora na stranom jeziku, slušalice automatski prevode taj govor na jezik koji odaberete.

S druge strane, uz pomoć Googleovog glasovnog asistenta, korisnici Pixel Buds mogu i razgovarati s nekim na stranom jeziku.

Na primer, pritiskom na slušalicu uz reči „dopusti mi da govorim italijanski“, korisnici će moći da pričaju i na engleskom jeziku, dok će njihov mobilni prevoditi na italijanski njihovom sagovorniku.

Googleov glasovni asistent putem slušalica će uvek obaveštavati korisnike o novim pozivima, porukama ili događajima iz kalendara.

 

Google Pixel Buds podržavaju 40 jezika, a na tržište stižu 22. novembra. Njihova početna cena biće blizu 180 evra.

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=AwDw7j7dEEw[/youtube]

(Izvor: klix.ba)

Share this article