ODJEDNOM SE SVE ZAMRAČILO: Ronioca iznenada progutao kit (VIDEO)

Ronilac se možda previše približio ogromnom kitu koji je lovio sardine, pa je i sam završio u njegovim ustima. Srećom po njega, izgleda nije bio dovoljno ukusan, pa ga je životinja ispljunula.

Protagonista ove priče je 51-godišnji Rajner Šimpf, reditelj emisije „Dive Expert Tours“ iz Južne Afrike, koji je sa svojim timom ronilaca otišao istočno od Kejptauna kako bi dokumentovao trku sardina i predatora.

 

No, sve je krenulo naopako i cela situacija podsećala je na priču o Pinokiju. Šimpf je doslovno bio usisan u kitova usta pred zapanjenim prijateljima, prenosi italijanski list Il Mattino.

Pre toga podelili su se u dve grupe i snimali kako pingvini, morževi, delfini, kitovi i ajkule udruženo hvataju velike količine ribe.

Tim je bio 25 nautičkih milja od obale kad je površina vode iznenada počela da se pomera i Šimpf je u jednom trenutku bio progutan. Nakon neverovatnog incidenta, srećni ronilac rekao je da je u tim momentima pokušavao da snimi ajkulu kada se iznenada sve oko njega zamračilo, i tada je shvatio i osetio kako veliki kit hvata njegovo telo. 

- U takvoj situaciji nema se vremena za strah, morate koristiti sve svoje instinkte. Zadržao sam dah jer sam mislio da će zaroniti i da će me pustiti mnogo dublje u okean, a unutar usta bilo je veoma tamno i mračno. 

Dok je bio u kitovim ustima, njegov kolega i fotograf Hajnc Topercer držao je kameru uperenu na Šimpfa i užasnuto posmatrao što se događa.

Nakon što ga je kit ispljunuo, ronilac je uspeo da se vrati nepovređen u svoj brod.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article