7 stvari koje nismo znali o filmu Mostovi okruga Madison: Da li bi bolji izbor bio ovaj glumac?

Kultna ljubavna priča o domaćici i slavnom fotografu National Geografic-a u filmu "Mostovi okruga Medison" retko kojoj ženi nije izmamila suze na lice. Za to je između ostalog zaslužna i maestralna glumačka izvedba Meril Stip, koja je 22. juna proslavila 71. rođendan.

1. Produkcijski studio prvobitno je želeo za glavnu ulogu uzeti neku mlađu glumicu, ali nisu mogli da nađu nikoga odgovarajućeg. Majka Klinta Istvuda predložila je Meril Strip koja je tada imala 46 godina. 

2. Meril Strip za ulogu se ugojila oko 10 kilograma kako bi što više ličila na domaćicu srednjih godina koju je trebala da odigra na filmu.

 

 

3. Za glavnu žensku ulogu Frančesku Džonson utrkivala se se Džesika Lang, Isabela Roselini i Ketrin Denev, koja je u stvarnom životu bila nekadašnja ljubavnica Klinta Istvuda.

4. Farma u Vintersetu u američkoj saveznoj državi Ajova, na kojoj je film snimljen bila je zapuštena više od trideset godina pre nego što ju je u potpunosti restaurirala dizajnerka Dženin Opeval sa svojim timom stručnjaka.

5. Robert Redford je trebalo da režira film kao i da se pojavi u naslovnoj muškoj ulozi – fotografa Roberta Kinkejda.

ROBERT DE NIRO KONAČNO PRIZNAO ŠTA MISLI O SRBIMA: Nije štedeo, ovo će odjeknuti svima u ušima!

 

6. Knjiga 'Mostovi okruga Madison' po kojoj je snimljen film, napisana je za 11 dana. Autor Robert Džejms Valer napisao je rukopis kao poklon nekim članovima porodice, koju su istu pročitali i savetovali mu da pronađe izdavača. Knjiga je postala bestseler. 

7. Rediteljeva devojka Frasis Fišer želela je da učestvuje u filmu, samo da bi bila u blizini glumačke dive Meril Strip koju je vrlo cenila. Klint Istvud joj je obećao da će je upoznati, ali kad se pojavila na setu, Meril je već otišla kući jer je snimila sve scene.

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=Up-oN4NtvbM&t=1s[/youtube]

(Izvor: zadovoljna.hr /stil.kurir.rs)

Share this article